Logo uitkijkpost.nl
Beeld: 112 Akersloot.
Beeld: 112 Akersloot.
Akersloot

Brand op dak de Brug is aangestoken

27 augustus is er brand geweest in de dakventilatie van Basisschool de Brug. De brandweer van Akersloot heeft de brand op het dak snel geblust. De brand blijkt te zijn aangestoken. 

Onderstaand bericht werd vandaag geplaatst op Facebook Akersloter Nieuws, na verzoek van de directeur van de Brug. 

Beste ouders,

Zoals u wellicht vernomen heeft, is er zondagavond 27 augustus brand geweest op het dak van onze school. De kast van het ventilatiesysteem stond in brand. Gelukkig was de brandweer snel te plaatste en zijn de vlammen niet naar binnen geslagen. Er is dus geen brand/waterschade binnen in de school. De politie heeft onderzoek gedaan en heeft ons verteld dat de brand is aangestoken. Ook is er sporenonderzoek gedaan om de verantwoordelijke persoon/personen op te sporen. Dit onderzoek loopt nog. Mocht u iets gezien/gehoord hebben of mensen zondagavond op het dak of bij de school hebben gezien, wilt u dit dan bij ons of de politie melden.

Natuurlijk zijn we met zijn allen flink geschrokken. Wat als de brand later opgemerkt was? Wat als de brandweer later was geweest? We kunnen ons voorstellen dat u en/of uw kind ook met deze vragen loopt. Bij deze kunnen we melden dat de school gelukkig van binnen nog helemaal in tact is en dat we aanstaande maandag er allemaal weer zijn!

We hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten, Karin Kooij, directeur.

Heeft u meer informatie t.a.v. deze brand op het dak? Meld dit dan bij de politie; 0900-8844.

Reageer als eerste
Meer berichten