Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Drukke week voor de brandweer

Algemeen Regio

Limmen
Woensdagochtend om 09:10 zijn de brandweerlieden ingezet na een ongeval op de Provincialeweg N203 om het wegdek te reinigen. Bij dit ongeluk waren twee auto's betrokken een werd bestuurd door een 31 jarige vrouw uit Assendelft en de ander door een 45 jarige vrouw uit Limmen. De dame uit Limmen wilde omdraaien, omdat er een file stond, hierbij lette zij niet goed op en kwam in botsing met de auto op de andere rijbaan. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept. De dames zijn ter plaatse door ambulance personeel nagekeken, maar mankeerde niets.

Castricum
Vrijdagochtend om 10:20 was er een loze brandmelding bij het Ribw aan de Oudeparklaan.

Dezelfde dag om 14:09 zijn de spuitgasten met spoed uitgerukt naar de Lindenlaan omdat daar een bewoner een lekkage had veroorzaakt aan de gasleiding in de voortuin. Dit gebeurde omdat de bewoner een gat aan het boren was in de tuin met een grondboor. De brandweer heeft diverse metingen verricht en de klus overgedragen aan het gasbedrijf die ter plaatse kwam om het lek te repareren.

Zaterdagochtend om 11:15 werden de brandweer vrijwilligers van Castricum gevraagd om met 6 man op de kazerne te zitten in verband met een landelijke storing in het P2000 en C2000 systeem. De alarmcentrale kon dus de brandweerlieden niet oppiepen als er een meldingen waren. Daarom werden er diverse kazernes in de regio bemand om in geval van nood uit te kunnen rukken.
Dit bleek later ook het geval te zijn, want de brandweerlieden werden rond 12:00 opgeroepen om een containerbrand te blussen in Heiloo vlakbij het station. Hier zijn ze met spoed naar toe geweest en hebben de container geblust met twee stralen hogedruk.
Later op de middag rond 15:45 zijn ze uitgerukt naar De Bloemen waar een meisje met haar elleboog vast zat tussen een bankje achter de skatebaan. De brandweer heeft haar bevrijd met behulp van een spreider door de ruimte waar ze tussen zat ruimer te maken.
Rond half vijf was de storing verholpen en konden de spuitgasten weer naar huis en kon er weer op de gewone manier gealarmeerd worden.

Zondagmiddag om 13:30 was er wederom een gaslekkage in een voortuin en dit keer had een bewoner aan de Boccherinistraat met een klopboor met een beitel er aan de gasleiding geraakt met zijn werkzaamheden in de tuin. De brandweer heeft diverse metingen verricht en de lekkage dichtgeplakt. Toen het gevaar geweken was konden de spuitgasten retour en de bewoners zouden het gasbedrijf op vangen.

Akersloot
Zaterdagavond om 21:00 werd de brandweerboot ingezet op het Alkmaardermeer omdat er een vuurpijl was waargenomen. Ze hebben het hele meer afgezocht maar hebben niets kunnen aantreffen.

Zondagochtend om 10:30 is brandweer Akersloot uitgerukt met de brandweerboot naar de Kraspolderbrug in Alkmaar. Daar was een persoon te water geraakt. Door meerdere hulpdiensten is deze persoon naar de wal gebracht, waar er succesvol is gereanimeerd. De persoon is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: Brandweer Castricum
Foto:

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 17 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25