Afbeelding

Groenbeurs in de Tuin van Kapitein Rommel

Algemeen Castricum

Op zaterdag 6 mei van 10.00 - 15.00 uur wordt in de Tuin van Kapitein Rommel in Castricum de Groenbeurs gehouden, in samenwerking met Groei&Bloei. Op deze unieke locatie tussen vele bloemen en planten geven standhouders hun mooiste collecties prijs en krijgt u advies op maat. Ook is het ruilen van planten mogelijk. De Tuin presenteert weer een aantal bijzondere eenjarige planten die je in het tuincentrum bijna nooit tegen komt. Het terras is ook geopend voor een kop koffie en appeltaart.

Levenscyclus

Eenjarige zijn planten die eigenlijk hun hele levenscyclus in één jaar door lopen: zaden, kiemen, groeien, bloeien, vormen van zaden ze sterven in de winter weer af. Eenjarige zijn kampioenen in het bloeien, ze bloeien uitbundig en gedurende lange tijd. Eenjarige doen het ook goed in potten, hangmanden en vensterbakken.Vrijwilligers hebben originele houten bakjes gemaakt voor de verkoop, leuk om buiten aan de muur of schutting te hangen.

Als je een eigen pot, bloembak of hangmandje meeneemt dan kan je de tuinman vragen ( tegen een geringe vergoeding) of hij dit op wilt planten met de planten die je zelf uitzoekt.

QR codes

Kom ook gelijk de nieuwe QR codes proberen! Door de hele tuin zijn door vrijwilligers van de Tuin in samenwerking met Wikimedia Nederland 27 kleine bordjes met QR codes geplaatst. Als je de QR codes scant, dan wordt je geleid naar de Wikipedia. Op Wikipedia kom je dan direct terecht bij de gezochte plant en kunt u de informatie over die plant lezen. Download gratis een QR scanner in de app store, open de scanner richt de camera van de telefoon op de QR code en lees alles over de planten en bomen uit de Tuin. Kom langs en probeer het!

Bron en foto: Tuin van Kapitein Rommel

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest gisteren
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01