Afbeelding

Wie helpt vluchtelingen in Castricum?

Algemeen Castricum

Het zal je maar gebeuren, huis en haard moeten verlaten om in een volkomen vreemd land een nieuw bestaan op te bouwen. Dan kun je wel wat hulp gebruiken.
Welzijn Castricum zoekt voor haarzelf en andere organisaties vrijwilligers ter ondersteuning van anderstaligen. Zij kunnen helpen bij het leren Nederlands spreken of voorlezen aan kinderen, ondersteunen bij het regelen van voorzieningen en ook praktische ondersteuning bieden. Daarnaast is het fietsproject op zoek naar 2e hands fietsen (26inch of vouwfietsen).

Het grote voordeel van dit vrijwilligerswerk is dat de werkzaamheden aangepast kunnen worden aan de eigen agenda. Tijdstip, locatie en frequentie van de ondersteuning worden door de vrijwilliger en de deelnemer onderling geregeld.

Wie belangstelling heeft vrijwilliger te worden kan contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Welzijn Castricum, tel. 0251 – 65 65 62 of mailen naar vcc@welzijncastricum.nl. Men kan ook een kijkje nemen op de website http://www.vrijwilligerswerkcastricum.nl.

Bron en foto: Stichting Welzijn Castricum