Burgmeester Mans op visite bij het 60-jarig bruidspaar van der Aar
Burgmeester Mans op visite bij het 60-jarig bruidspaar van der Aar

Bruidspaar van der Aar 60 jaar getrouwd

Human Interest Castricum

"Wat een toestand. Ik ben er in ieder geval wel op gekleed". De heer van der Aar (84) en zijn vrouw (83) zijn een beetje beduusd van alle aandacht voor hun 60 jarig huwelijk. Naast een prachtig boeketje van de gemeente kwam burgemeester Mans een kopje koffie drinken om het bruidspaar te feliciteren.

Het stel ontmoette elkaar op een kerstsoiree van dansles, waar hij haar steeds ten dans vroeg, maar de mistletoe steevast ontweek. Toen zijn schip later uitvoer kon hij haar ook nog uitnodigen voor de nieuwjaarssoiree en zo begon een schrijfrelatie van 7 jaar, omdat hij als scheepswerktuigbouwkundige de wereld over voer.

Na hun huwelijk vertrok het stel naar Ethiopië, waar hun 3 dochters zijn geboren, Marjon, Jacqueline en Nicolette. Over de tijd in Ethiopië wordt uitvoerig en passievol  verteld. Daar hebben ze hun mooiste ervaringen opgedaan.

De zwaarste tijd was toen 'het kaarsje uit ging'. 7 dagen werken eiste zijn tol en toen daarna dochter Marjon verongelukte heeft het wel 2 jaar geduurd, voordat alles een plekje had gekregen. "Maar we zijn er sterker uit gekomen".

Inmiddels woont het paar al weer een groot aantal jaren op de Vleugeltjesbloem in Castricum. De kinderen en 5 kleinkinderen komen vaak over de vloer. Meneer van der Aar is daarnaast druk met de Volkstuinvereniging en samen bridgen ze vaak en ze maken kleine reisjes en af en toe een cruise.

Het 60 jarig huwelijk wordt volgend jaar groots gevierd, dit jaar gaan ze met kinderen en kleinkinderen naar het 'Hof van Saksen'.

Tips voor jonge stellen die aan het begin van hun relatie staan heeft het echtpaar ook. Veel vergeven, elkaar vrij laten, zodat ieder zijn eigen ding kan/mag blijven doen. Dichtbij elkaar blijven bij lief en leed.

Tekst en foto: Monique de Vries en Erika Dekker-de Groot.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 12 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00