Foto: Gertjan Zeeman
Foto: Gertjan Zeeman

Dijkverbetering Alkmaardermeer start deze zomer

Algemeen Akersloot

REGIO - De dijk rond het Alkmaardermeer is op verschillende plekken niet meer hoog en stabiel genoeg. Voor de landelijke gedeelten zal aannemer Van der Meer uit Scharnegoutum het werk aan de dijk uitvoeren. De komende periode bereidt Van der Meer het werk voor om deze zomer met de eerste werkzaamheden te starten.

Regelmatig controleert het Hoogheemraadschap of de dijken nog veilig zijn. Vanwege de klimaatverandering – het regent steeds harder en langer – zijn de controles en eisen landelijk aangescherpt. Daardoor voldeed een groot deel van de dijk rond het Alkmaarder- en Uitgeestermeer niet meer aan de gestelde hoogte- en stabiliteitseisen.


De dijk beschermt het lager gelegen achterland tegen het water uit het Alkmaardermeer. Om te zorgen dat de dijk dit ook in de toekomst blijft doen, verbeteren we de dijk. Op een aantal lokale plekken is de dijk afgelopen jaren al aangepakt. Deze zomer start de verbetering van de overige landelijke gedeelten. Dit houdt in dat de kade met 10 tot 30 centimeter wordt opgehoogd. Ook verbeteren we de stabiliteit door op de berm aan de polderzijde extra grond te leggen. Na de werkzaamheden is de dijk voor de komende 20 jaar weer op orde.


De dijk is in de stedelijke kernen van Akersloot, Uitgeest en De Woude ook niet meer op orde. Hiervoor er gesprekken met aanwonenden. Vervolgens maken we een ontwerp-projectplan dat ter inzage wordt gelegd. Hierna wordt een aannemer gezocht voor het werk aan de stedelijke gedeelten. Naar verwachting wordt het stedelijk gedeelte van de dijkverbetering in 2018 uitgevoerd.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen dan kunt contact opnemen met omgevingsmanager Ellen Beukema via het telefoonnummer 072 582 8282 of stuur een e-mail naar post@hhnk.nl. Actuele informatie over het project kunt u vinden op www.hhnk.nl/werkindebuurt.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 7 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01