Foto: www.vlieghinder.nl
Foto: www.vlieghinder.nl

8 gemeenten zetten in op hinderbeperking vliegverkeer

Algemeen Castricum

Vliegverkeer Schiphol

Gemeente Castricum ligt onder de aan- en uitvliegroutes van de Polderbaan. Dit heeft gevolgen voor uw leefomgeving. Acht gemeenten (Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Heiloo, Uitgeest en Velsen) werken daarom samen om toenemende hinder voor de regio beperkt te houden. Daarvoor schuift de gemeente Castricum aan bij diverse overlegorganen.

Bestuurlijke agenda

Via een Bestuurlijke Agenda hebben de acht gemeenten gezamenlijk vastgelegd op welke wijze zij inzetten op hinderbeperking. Via de Agenda geven bestuurders naast geluidhinder ook aandacht aan veiligheid, luchtverontreiniging, wonen en vliegen en de communicatie met bewoners. Het gaat hier niet om eigen vastgesteld beleid van de acht gemeenten, maar om de inzet in het bestuurlijke circuit in de Omgevingsraad Schiphol. Daarnaast richt de Bestuurlijke Agenda Schiphol zich vooral op punten die niet expliciet in het Aldersakkoord staan vermeld.

Online informatie

Wie plannen heeft om in de omgeving van Schiphol te gaan wonen of daar al woont, kan op www.bezoekbas.nl veel informatie vinden die voor hem of haar van belang kan zijn. Op deze website is onder de tab  'Wonen bij Schiphol' niet alleen informatie te vinden over het gebruik van de luchthaven, maar ook hoe vaak en hoe hoog er gemiddeld genomen in de afgelopen jaren door startend en landend verkeer van en naar Schiphol over hun woonomgeving is gevlogen.

Kijk voor meer informatie over het thema vliegverkeer & Schiphol ook op www.odijmond.nl/vliegverkeer. Op deze pagina leest u over de Bestuurlijke Agenda, meetpunten, waar u hinder kunt melden en vindt u weblinks naar interessante pagina's binnen het thema.

Geluidsposten in de regio

In Castricum en Limmen staan een geluidmeetpost. Bekijk de meetgegevens van deze posten 

Hinder? Meld het bij BAS!

Wanneer u hinder ondervindt van vliegtuiggeluid, kunt u daarover een melding indienen bij BAS. U kunt dat online doen via www.bezoekbas.nl, of telefonisch via 020-6015555. BAS, oftewel Bewoners Aanspreekpunt Schiphol is een gezamenlijk initiatief van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Amsterdam Airport Schiphol (AAS).

Bron: Gemeente Castricum.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57