Afbeelding

Cultuurmanifestatie bij Geesterhage in Castricum een groot succes

Cultuur Castricum

In het weekend van 11/12 maart vond de Culturele Manifestatie Castricum voor het eerst plaats in Geesterhage met een prachtige nieuwe theaterzaal Koningsduyn met plaats voor zo'n 200 personen.  In de kleinere Carel Barbierszaal waren er presentaties van leerlingen van de muziekschool van Toonbeeld, centrum voor de kunsten. Daarbij kon je een bezoek brengen aan de ateliers van de afdeling beeldende vorming, met enthousiaste docenten en leerlingen.


De Culturele Manifestatie Castricum is een tweejaarlijks podium voor verenigingen en groepen in Castricum die zich in hun vrije tijd bezig houden met zang, dans, theater, muziek, poëzie en beeldende kunsten. Er was gratis entree. Volgens de organisatie waren er op zaterdag 11 maart ongeveer 1000 bezoekers, ook op zondag was er een goede belangstelling van het publiek. De ruime opzet van het nieuwe Geesterhage met een prettige doorloop via aaneengeschakelde ruimtes bood veel mogelijkheid tot ontmoeten en kennismaken met de vruchten van de lokale cultuur: Een veelkleurig, gevarieerd programma in grote zaal, foyer en daarbij de presentatie ZdeToon van de muziekschool. Het evenement werd gesponsord door Rabobank. Minpuntje vormde het gegeven dat de auto niet bij het nabijgelegen AH-parkeerterrein mocht worden geparkeerd.

Op zondagmiddag presenteerde Fruns op lichtvoetige, aansprekende wijze dans en beweging in Theaterzaal Koningsduyn. Even werd er gedanst op nostalgische muziek uit de fifties waarbij sommigen uit het publiek op het podium een dansje waagden. Popkoor Vokaal Kabaal bracht een harmonieus programma met speelse afwisseling tussen de groepen zangers, bij het laatste nummer Uptown Funk werd enthousiast meegeklapt. In de foyer trad De Straatklinker op met bewustmakende nummers over vrijheid en tolerantie, gepresenteerd met de kracht van overtuiging. Popkoor Limbeats bracht romantiek met de nuance van een vrouwelijke introverte benadering en een fraai gezongen solo Love the one you're with. De Seaside Bigband uit Heemskerk kwam met animerende jazz met een weldoordachte toon, in een ontspannen sfeer was er ruimte voor soli van saxofoon en trompet. John Coltrane's Equinox bood een bedding voor langzame muzikale ontwikkeling. De aangename kanten van actieve en passieve cultuurbeoefening kwamen tijdens Culturele Manifestatie Castricum ruim aan bod. Er was veel te genieten voor zowel optredenden als publiek.

Tekst en foto's: Felix Hogeboom

Afbeelding
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57