Afbeelding

Expositie Wildzoekers, op ontdekking in de Nederlandse wildernis in De Hoep

Algemeen Castricum

Weleens oog in oog gestaan met een oehoe, de grootste uil in Nederland? Of met het misschien wat minder indrukwekkende maar o zo rooflustige smelleken? Kom dan snel naar de expositie in De Hoep, voor ze weer gevlogen zijn.

In de expositie 'Wildzoekers, op ontdekking in de Nederlandse wildernis' ziet u bijzondere vogels die u in de Nederlandse natuur kunt tegenkomen – als u geluk heeft, want veel vogelsoorten zijn uiterst zeldzaam. Zoals de raaf, die een poos is weggeweest maar nu weer gezien wordt op de Veluwe. En de korhoen, die alleen voorkomt op de Sallandse Heuvelrug. Maar er zijn natuurlijk ook vogels te zien die 'bij ons' in de duinen en de polder leven.

Vogels en hun verhaal
Jack van Schayk, medewerker van De Hoep en fervent vogelliefhebber, is fan van de expositie. 'Of je nu naar een foto of film kijkt of naar een opgezet exemplaar: de vogels komen echt tot leven. En elke vogel heeft zijn verhaal.' Persoonlijke favoriet van Van Schayk is de zeearend. 'Als je weet dat zijn vleugels een spanwijdte van twee meter hebben, begrijp je wel waarom deze vogel ook wel 'vliegende deur' wordt genoemd.'

De expositie heeft diverse spelelementen en er is een spannende speurtocht (€ 0,50) voor kinderen. Dat maakt 'Wildzoekers' tot een tentoonstelling die leuk is voor het hele gezin.

Meer weten?
Kijk dan op www.pwn.nl/dehoep. De Hoep is open op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur, en tijdens schoolvakanties (regio Noord) ook op maandag. U bent van harte welkom!

Bron en foto: pwn.nl