Logo uitkijkpost.nl
Limmen

CALorie helpt bij duurzamer wonen in Limmen

Bewoners-energiecoöperatie CALorie is een actie begonnen om in Limmen-Oost mensen te helpen hun woningen duurzamer en levensloopbestendig te maken.

CALorie ondersteunt al jaren mensen bij hun verduurzamingswensen. Een project van de Provincie Noord-Holland en de gemeente Castricum maakte het mogelijk om 'naar de mensen toe te komen' met uitgebreide en gerichte informatie.
Eind 2016 startte CALorie het tweejarige project in de wijk Molendijk van kern Castricum. Bewoners daar kozen vooral voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen.

Nu is Limmen aan de beurt. CALorie gaat een paar woningen van verschillende typen onderzoeken. De resultaten hiervan zijn prima toepasbaar voor de meeste huizen in de wijk. De resultaten worden geanonimiseerd gedeeld met de wijk tijdens een bewonersavond op 14 maart in Vredeburg.

Op 4 maart staat CALorie overdag bij de Vuurbaak. Dankzij provincie en gemeente kan CALorie drie uitgebreide woonadviezen van verschillende woningtypes in Limmen-Oost aanbieden. Het aanvragen hiervan kan nog tot 10 februari, via manuel@calorieenergie.nl.

Bron: Castricum105
Fotot: www.calorieenergie.nl

Meer berichten