V.l.n.r. Rene Bos (bestuur Emergo), Dennis Poel (3e), Bas Harmse (Castricums Keezkampioen 2017) en Gerda Zwart (2e)

Foto door: Erna Lute
V.l.n.r. Rene Bos (bestuur Emergo), Dennis Poel (3e), Bas Harmse (Castricums Keezkampioen 2017) en Gerda Zwart (2e) Foto door: Erna Lute

Bas Harmse is Castricums Keezkampioen 2017

Cultuur Castricum

Op zondag 29 januari jl. streden 68 deelnemers om het Castricums Keezkampioenschap 2017. Bas Harmse werd na een fanatieke middag de winnaar.

Voor organisator muziekvereniging Emergo was het een spannende middag omdat zij dit kampioenschap voor de eerste maal organiseerde. Gelukkig is keezen een gezelligheidsspel en doen daar gezellige mensen aan mee, dus de eerste schoonheidsfoutjes waren snel vergeven. Om 14.15 uur werden de kaarten voor de 1e ronde geschud. Om de spelvreugde te vergroten mocht iedereen bij aanvang van elke ronde meteen al 1 pion op het bord zetten. Na de 1e ronde was erbij enkele deelnemers nog wat verwarring over de puntentelling, maar ook dat werd snel opgelost.

In de 1e ronde haalden Gerda Wokke, Anneke de Zeeuw, Daniëlle Pieterse-Bos en Fred Dijkstra ieder 30 punten waardoor zij gezamenlijk de ranglijst aanvoerden. Als kaarten en dobbelstenen echter je geluk bepalen dan kan het allemaal heel snel anders lopen en dat bleek wel toen de top 4 na de 2e ronde voor de helft gewijzigd was. Anneke en Daniëlle moesten plaats maken voor Maartje Cammeraat en Dennis Poel.

In de 3e ronde deden Gerda, Maartje en Dennis wederom goede zaken, maar haalde Bas Harmse een megascore van 34 punten waardoor hij met 85 punten de winnaar werd, gevolgd door Gerda (84 punten) en Dennis (83 punten).

Tijdens het spel werden de gasten getrakteerd op luxe hapjes van Annalies Zonneveld-Buit en konden zij bij de rondlopende obers een drankje bestellen. Gelet op de reacties van de deelnemers en de vrijwilligers kan op een zeer geslaagde middag worden teruggekeken. Ook de loterij ten bate van de deelname van Emergo aan het Wereld Muziek Concours 2017 Fonds werd een enorm succes, doordat de aanwezigen massaal lootjes kochten.

Emergo dankt het Clusius College, Annalies Zonneveld-Buit, alle vrijwilligers en uiteraard de deelnemers. Emergo zal ook in 2018 het Castricums Keezkampioenschap organiseren. Informatie komt t.z.t. in de media en op de website www.emergo.org.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 16 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00