Koninginnedag in de Margrietstraat in de jaren '60.
Koninginnedag in de Margrietstraat in de jaren '60.

Start buurtproject Oud-Castricum in Juliana van Stolbergschool

Cultuur Castricum

Hoe vanzelfsprekend was het in 1967 dat de melkboer langs kwam of de bakker in de keuken even aanschoof voor een bakkie koffie? Hoe normaal vond je het dat de wegen rustig waren en je als kind ongestoord kon spelen op straat? Hoe trots was je dat je een televisie had en maar liefst twee zenders in zwart wit kon bekijken?

Oud-Castricum start deze maand met haar eerste buurtproject in het kader van de viering van het 50-jarig bestaan van de werkgroep. Daarvoor is gekozen voor de Oranjebuurt.

Op de thema/vertelbijeenkomst op dinsdagavond 17 januari in de Juliana van Stolbergschool, die voor iedereen vrij toegankelijk is,  zal oud-gemeenteambtenaar Ger Foeken om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) een lezing geven over de ruimtelijke ordening van Castricum in 1967. Hoe zag Castricum er toen uit en wat voor toekomstplannen voor wat betreft wegen en bebouwing leefden er toen?  

De organisatoren hopen dat tijdens de tweede helft van de avond alle aanwezigen  blijven napraten en herinneringen ophalen over het Castricum van toen. Inwoners uit de Oranjebuurt worden in het bijzonder uitgenodigd om  foto's mee te nemen van omstreeks 1967. De werkgroep wil zoveel mogelijk foto's uit dat jaar verzamelen van mensen uit de Oranjebuurt om op 28 januari 'De foto van de buurt' te kunnen uitkiezen, dus welke foto geeft het meest spekend het leven uit 1967 weer? Het hoeft niet perse een foto te zijn die in de Oranjebuurt genomen is, zelfs niet perse uit Castricum, als het maar die tijd weergeeft. Het is natuurlijk extra leuk al er zoveel mogelijk foto's  van de buurt worden ingeleverd.

De foto, die door de buurt wordt uitgekozen, zal aan het eind van het jaar in de Oranjebuurt uitvergroot buiten te zien zijn.

Belangstellenden voor de bijeenkomst op 17 januari kunnen zich aanmelden via aanmelden1967@oudcastricum.com.

Mocht u een foto of meerdere foto's willen inbrengen, maar u kunt niet aanwezig zijn op 17 januari,  stuur dan uw foto met toelichting, naam en telefoonnummer naar foto1967@oudcastricum.com.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57