Afbeelding

'Serious Request Kersttrui Run' Akersloot groot succes

Algemeen Akersloot

Gisteren om 19.00 uur werd op het Wilhelminaplein in Akersloot het startsein gegeven voor de Serious Request Kersttrui Run. Drie kilometer in je meest foute kersttrui of outfit door Akersloot, waarvan de opbrengt naar Serious Request 2016 gaat. En wát een opbrengst! Met meer dan 200 deelnemers is er maar liefst 1600 euro opgehaald.

De Kersttrui Run, georganiseerd door Rock en Roll Dansgroep Akersloot en Café De Vriendschap, had een parcours, voorzien van kerstversiering, kerstmannen, Mariah Carey, Wham, oliebollen, vuurkorven en veel gezelligheid. Akersloot zag groen en rood van de foute kersttruien en kerstmutsen. Het koor Aquarius, dat optrad tegenover de kerk, voorzag alle sportievelingen van een vrolijke noot. Na afloop kon iedereen in Café De Vriendschap bijkomen van alle inspanningen met warme chocolademelk en glühwein. 

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.