Foto: Evelien Olivier.
Foto: Evelien Olivier.

Brandweernieuws: lift vast, wateroverlast en tuinhuisje in brand

Algemeen

Ook deze week waren er weer wat loze brandmeldingen zo was het raak bij woonvoorziening de Dorpsstraat (zondagavond), oorzaak was daar aangebrand eten. En bij het Ribw (maandagavond) en bij het Vervolgkliniek  (zondagochtend) beide gevestigd aan de oude Parklaan en werden beide weer ingetrokken.

Woensdagochtend om 10:00 hebben de spuitgasten van Akersloot een persoon bevrijd uit een lift aan de Heer Derckplantsoen die defect was geraakt.

Donderdagavond om 20:00 zijn de brandweerlieden uitgerukt om een nacontrole uit te voeren na een klein keukenbrandje aan de Prins Hendrikstraat. Wat veroorzaakt was door vlam in de pan en al geblust was door de bewoners zelf. Die voor de zekerheid de brandweer hadden gebeld om het bluswerk te laten controleren of alles wel goed uit was. De spuitgasten hebben de woning gemeten op gevaarlijke stoffen zodat de woning weer veilig betreden kon worden. En bij de nacontrole kwamen ze er achter met de warmtebeeldcamera dat er nog vuur zat tussen het plafond. Deze hebben ze voor een klein gedeelte moeten slopen om het vuur definitief uit te krijgen. Door het snel reageren van de bewoners en de nacontrole van de spuitgasten is erger voorkomen, ondanks dat was er toch behoorlijk schade in de keuken.

Vrijdagmiddag rond 14 uur werden de spuitgasten opgeroepen om naar de Molenweide te gaan voor wateroverlast. De hele straat zou daar blank staan met water. Ter plaatse bleek het te gaan om werkzaamheden aan de waterleiding, dit vanwege de 43 nieuwe woning die gebouwd gaan worden bij het bouwplan Geesterhage. Om zeker te zijn dat er geen vuil water in de nieuwe waterleiding kwam waren ze een gedeelte aan het doorspoelen waardoor er veel water op de weg liep.

Zaterdagochtend om 4 uur werd de tankautospuit van Castricum opgeroepen voor een duinbrand tussen Egmond en Bergen aan de Woudweg. Ook de korpsen van Bergen en Egmond waren onderweg en de ovd. Toen Castricum bijna ter plaatse was, kregen ze door dat hun komst niet meer nodig was omdat de twee andere tankautospuiten het brandje al onder controle hadden. Er bleek een tuinhuisje in de brand te staan bij de volkstuintjes. Castricum werd mee gealameerd vanwege hun speciale duinvoertuig die 4000 liter water aan bord heeft en al rijdend kan blussen. Ook kunnen ze vanuit de cabine zo`n 50 meter ver spuiten met het speciale waterkanon wat voor op de tankautospuit is gemonteerd.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 20 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01