Henk Leenders (PvdA)
Henk Leenders (PvdA)

2e Kamerlid Leenders 14/12 in Castricum over groter Schiphol en lawaai

Politiek Castricum

Op woensdag 14 december a.s. komt het Tweede Kamerlid Henk Leenders (PvdA) om 20.00 uur in het nieuwe Geesterhage, Geesterduinweg 3 Castricum spreken over de uitbreidingsplannen van Schiphol en de toenemende hinder van het vliegverkeer. 

In zijn toespraak zal Henk Leenders ingaan op het dilemma rond de economische afhankelijkheid van de noordvleugel van de Randstad (werkgelegenheid) van Schiphol vs. de individuele belangen (gebruik Schiphol als consument en geluidshinder omwonenden en wonenden in het verlengde van de landingsbanen. Henk Leenders heeft al laten weten dat voor hem het belang van de bewoners voorop staat en zeker niet ondergeschikt gemaakt kan worden aan de economische belangen. Leenders zal ook ingaan op de positieve én negatieve gevolgen voor Kennemerland/Castricum door het uitbreiden van het vliegverkeer naar Lelystad. 

In de afgelopen tijd is het vliegverkeer van en naar Schiphol dermate fors uitgebreid (447.000) dat het nu al bijna tegen het plafond (500.000) voor 2020 van de zogeheten Alderstafel zit. Schiphol studeert op de aanleg van een tweede terminal en de opening van een zevende baan, voor de periode na 2030. Nu zijn er 1,2 miljoen bewoners binnen de geluidscontouren en het staat al vast dat het aantal omwonenden nog verder zal groeien in de komende jaren. De Raad voor de Leefomgeving heeft van de zomer zijn twijfels geuit over het feit dat Schiphol een pijler van de Nederlandse economie zou zijn. De omvang van de banenwinst is moeilijk te kwantificeren, vindt de Raad : 'Uit studies komen resultaten die een factor tien kunnen verschillen.' De Raad vindt het kortom wel meevallen, met die grote betekenis van Schiphol voor 's lands economie. En concludeert vervolgens dat de luchthaven, anders dan vaak wordt beweerd, helemaal geen pijler is van de Nederlandse economie.
Het belooft een boeiend debat te worden over Schiphol waarvoor ook de BUCH-gemeenten en Krommenie-Assendelft zijn uitgenodigd.

Bron: de Vrije Lijst, Castricum (Ron de Haan) Foto: www.pvda.nl

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 7 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01