Afbeelding

Projectkoor organiseert bijzonder kerstconcert

Cultuur Castricum

Projectkoor Castricum heeft sinds 2010 al 13 verschillende en succesvolle projecten/concerten  gerealiseerd, waaronder jaarlijks een aantal bijzondere kerstconcerten en in het voorjaar projekten met onder meer als thema musicals.

Gewoonlijk wordt het projectkoor gevormd door gemiddeld 75 deelnemers uit de hele regio zoals Heemskerk, Beverwijk, Akersloot, Uitgeest, Castricum, Limmen, Bergen, Alkmaar, 

Steeds wordt een aantal bijzondere klassieke- en lichtvoetige composities geselecteerd dat in zes weken wordt ingestudeerd. Tijdens de afgelopen jaren zijn meerdere professionele Dvd's en Cd's van deze concerten verschenen waarvoor de bekende Ed Taylor uit Beverwijk met zijn filmcrew verantwoordelijk is.

 Aan het komende kerstconcert wordt medewerking verleend door de landelijk bekende tenor Walther Deubel en de sopraan Ineke Baksteen. Pianist is Gijs Braakman, de vaste begeleider van het Projectkoor. Naast zijn taak als docent bij de Muziekscholen Uitgeest en Schagen is hij tevens muzikaal leider van het koor Take it Easy uit Beverwijk.

Dirigent is Cees Brugman. Een lange periode was hij dirigent van bekende orkesten en koren waarmee hij concerten heeft gegeven in binnen- en buitenland. Ook was hij meer dan 20 jaar directeur van Toonbeeld in Castricum. Thans is hij actief als dirigent, examinator, arrangeur en muziekrecensent.

Het Kerstconcert met een veelzijdig  programma vindt plaats op zondag 18 december 14.30 in de Maranathakerk, Castricum. 

Toegangskaarten, inclusief gratis consumptie, zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk op de dag concert vanaf 13.30. Reserveren kan via Ina Nieuwenhuis nieuwenhuis.ina@gmail.com of aadentinus@hotmail.com

Voor verdere informatie zie de website: www.projectkoor-castricum.nl

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 10 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57