Afbeelding

Nog een volle week Kinderboekenweek

Cultuur Castricum

Deze week is het nog de hele week Kinderboekenweek, met het Kinderboekenweekgeschenk, op woensdag kan je nog naar de Torteltuin en wie weet ontmoet je wel Helma Camp in boekhandel Laan tijdens een scholenexcursie.

Torteltuin: Anja Jonker van www.Artkid.nl en heeft in samenwerking met de vrijwilligers van de Tuin van Kapitein Rommel een huis Torteltuin parcours uitgezet. Op woensdagmiddag vanaf 13.30u kan je hier nog naar toe.

Helma Camp: Deze 2e week komt de kinderboekenschrijfster Helma Camp. Ze vertelt meerdere dagen over haar spannende boek, 'Het Verborgen Eiland'. Dit is een excursie voor de basisscholen, maar misschien maakt u het ook mee! Helma is zelf ook oma: ze is in 1949 geboren en ze heeft altijd van lezen en schrijven gehouden. Vroeger schreef ze in haar dagboeken. Tijdens haar reizen op alle soorten papier en vodjes die ze in handen kreeg. Een paar jaar geleden heeft ze de cursus kinderproza bij ScriptPlus afgerond. Onbewust komt het thema vrijheid terug in haar verhalen. Ze houdt Prezi presentaties op scholen. Ze vertelt over het Amazonegebied in Peru, waar het Comavirus zich afspeelt. Ze laat filmpjes en foto's zien en vertelt over haar eigen ervaringen en avonturen in dat gebied. Dat je veel meer kunt dan dat je zelf beseft.

Over het 'Het Verborgen Eiland'

Begin 2016 is haar nieuwe spannende boek uitgekomen. Twee meisjes gaan naar een Eiland waar de mensen al heel lang geïsoleerd van de buitenwereld leven. Ze zijn de eerste toeristen die dit Eiland bezoeken. Ze ontdekken dat de dingen daar niet zo zijn als ze lijken. Daardoor lopen ze groot gevaar!

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 14 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00