Afbeelding

Brand op de A9, stormschade en een defecte lift

Algemeen Castricum

Dinsdagmiddag 4 oktober rond 13:30 uur is de brandweer opgeroepen voor stormschade aan de Zeeweg. Er zou een grote tak gevaarlijk boven de weg hangen, maar bij aankomst hadden medewerkers van de Provincie de tak reeds verwijderd.

Vrijdagavond om 19:35 uur zijn de brandweerlieden van Limmen uitgerukt naar Zorgcentrum de Cameren waar iemand vast zat in de lift. Door een defect aan de lift is deze vermoedelijk in zijn beveiliging geschoten, waardoor de persoon in de lift last had van zijn nek. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd door de gealarmeerde ambulancedienst.

Zaterdagmiddag om 15:00 uur zijn de brandweerkorpsen van zowel Heiloo, als Akersloot uitgerukt voor een voertuigbrand op de A9. Na deze brand te hebben geblust is het voertuig weggesleept door een bergingsbedrijf.

Ook waren er afgelopen week weer loze brandmeldingen. Donderdag bij verzorgingstehuis de Boogaert en zaterdagavond bij het Klooster Onze Lieve Vrouwe. Op vrijdagavond rond 21:00 uur is er een handbrandmelder ingeslagen bij de parkeergarage van het gemeentehuis. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt door baldadigheid.