Afbeelding

Politieberichten: minderjarige scooterdieven aangehouden

Politie Castricum

Maandag 19 sept. t/m  zondag 25 sept. 2016

       POLITIEBERICHTEN WEEK 38

Castricum

Zondag ochtend rond 4.50 uur zagen agenten een bromfiets/scooter wegrijden ter hoogte van voetbal vereniging Vitesse. Ter hoogte van de sportschool zagen ze dat die bromfiets gedumpt werd in de bosjes en dat er twee personen wegrenden. De omgeving werd afgeblokt en is er tevens een hondengeleider ter plaatse gekomen. Vervolgens werden de twee 15-jarige verdachten aangehouden.

Inmiddels bleek de eigenaar van de bromfiets al door te hebben gegeven dat zijn bromfiets gestolen was. Deze was dan ook zeer verbaasd dat hij zijn bromfiets even later langs zag komen op de aanhangwagen van de politieauto.

Omstreeks 11.47 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Beverwijkerstraatweg. Een jongeman van 10 jaar oud fietste in de richting van Castricum en werd ingehaald door een man op een racefiets. Deze laatste raakte bij het inhalen vermoederlijk de berm en daarna de rand van het asfalt. De racefietser sloeg vervolgens over de kop en belandde half in de greppel. De 10 jarige jongen belde hierop direct 112 en stelde de fiets van de racefietser vervolgens veilig. Racefietser is overgebracht naar het RKZ in Beverwijk.

Limmen

Dinsdag omstreeks 09.00 uur kwam er een melding te gaan naar de Dusseldorperweg. Aldaar zou een auto in een woning gereden zijn. Er was geen sprake van letsel maar wel van een enorme schade aan de woning.
Ter plaatse stond er inderdaad een auto met de achterzijde tegen de woning aan. Aan de buitenzijde van de woning waren meerdere scheuren zichtbaar. De bestuurster, een 88-jarige vrouw uit Limmen, verklaarde dat zij haar personenauto vooruit, een beetje schuin, in de garage geparkeerd. Bij het achteruit rijden raakte ze de regenpijp van de woning. Door plotseling het stuur om te gooien reed ze tegen de hoek van de woning van de buren. Het rijbewijs van deze bestuurster is ingenomen en een onderzoek naar haar rijvaardigheid volgt.

Eveneens op dinsdag maar omstreeks 18.20 uur vond er een ongeval tussen een bromscooter en een personenauto plaats op de kruising Rijksweg met de Uitgeesterweg.
De personenauto, bestuurd door een 50-jarige inwoonster van Akersloot, wilde vanaf de rijksweg rechtsaf de Uitgeesterweg op rijden. Hierbij zag zij de 18-jarige bestuurder van een bromscooter uit Heiloo, over het hoofd. De scooter reed op het fietspad rechtdoor en reed met haar voorzijde tegen de rechterflank aan van de personenauto. bestuurster van de scooter kwam ten val en is ter controle even meegenomen naar het ziekenhuis. Het letsel viel later gelukkig mee. De personenauto moest wel weggesleept worden.

Zondag, omstreeks 10.35 uur vond er een verkeersongeval met letsel plaats, op de kruising BURGEMEESTER NIEUWENHUIJSENSTRAAT/HOGEWEG
Dit betrof een verkeersongeval tussen een personenauto en een fietster. De bestuurder van de personenauto werd door de zon verblind en heeft de fietser, welke van rechts kwam, niet gezien.
De fietster  is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en bleek een gebroken heup te hebben.
Aanwezige getuigen konden  bevestigen dat de bestuurder van de auto niet te hard reed maar juist langzaam de kruising op kwam.

 

Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 3 uur geleden
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' gisteren
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34