Afbeelding

Speciale tekencursussen bij Toonbeeld

Cultuur Castricum

Deze herfst zijn er wel 2 speciale tekencursussen bij Toonbeeld en er is nog plaats.

30 september start de  cursus 'life tekenen naar model'. Als u meedoet aan deze cursus onder leiding van Angèle van den Thillart kunt u 6 keer de laatste vrijdag van de maand komen modeltekenen. Er wordt elke les 'life' naar model gewerkt. Professioneel naaktmodel of portret met wisselende teken- en schildertechnieken zoals: krijt, pastel, acrylverf of mixed media. Een cursus voor iedereen. U kunt zo meer vaardigheid te ontwikkelen in het werken naar model, maar ook ontdekken hoe inspirerend het tekenen van mensen kan zijn! Van den Thillart: "Ik besteed niet alleen aandacht aan de vorm, maar ook aan verbeelding en expressie".

Op 4 oktober gaat van start de succesvolle cursus  'Tekenen met de rechterhersenhelft'. Bent u één van die mensen die altijd zegt: "Tekenen? Dat kan ik niet…. " Dan is dit uw kans. Maar ook voor doorgewinterde tekenaars die hun tekenen willen verrijken. Het goeie nieuws van deze cursus is dat dat tekenen een vaardigheid is die je kunt leren! De Amerikaanse Betty Edwards ontwikkelde een unieke tekenmethode die gebaseerd is op hersenonderzoek én haar eigen jarenlange ervaring als tekenjuf. De rechterhersenhelft is de zetel van de intuïtie, ruimtelijk inzicht, verbeelding en creativiteit. In de meestal dominerende linkerhersenhelft bevinden zich o.a. (zelf) kritiek, tijdsbesef, taal, logica en analytische vermogens die vaak een remmende werking hebben op de ontwikkeling van de creativiteit. Met dit tekensysteem leer je over te schakelen naar de zienswijze van je creatieve rechter hersenhelft. Je zult verbaasd zijn over je kunnen en je (verborgen) tekentalent! Inmiddels is deze methode met succes toegepast in diverse kunstacademies (o.a. in Londen en Tokio), en andere creatieve vormen van onderwijs.

Aanmelden kan via de website van Toonbeeld www.toonbeeld.tv. Ook voor meer informatie over prijzen en precieze tijden van beide cursussen. En zelfs twee interviews met Anja Vosdingh Bessem over de cursus 'tekenen met de rechterhersenhelft"

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 19 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57