Afbeelding

Verkoop Mannenpaviljoen II najaar 2016 van start

Algemeen Castricum

Op het terrein van voormalig Duin en Bosch ligt het Mannenpaviljoen II. Het in 1905 door F.W.M. Poggenbeek ontworpen paviljoen in de stijl van het Rationalisme met kenmerken van de Chalet-stijl is het enige dat is overgebleven van de groep van drie mannenpaviljoens. Het langwerpige paviljoen is met de voorzijde op het zuidoosten georiënteerd.

Het mannenpaviljoen II uit 1905-1909 is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als representatief voorbeeld van een inrichtingspaviljoen uit het begin van de 20ste eeuw, opgetrokken in een door Rationalisme en Chalet-stijl beïnvloede bouwtrant, en als historisch-functioneel onderdeel van het ziekenhuiscomplex Duin en Bosch. Vanwege de ensemblewaarde. 

De omschrijving van het project


Het Paviljoen bestaat in totaal uit 12 herenhuizen en 5 appartementen in het historische Paviljoen II Mannen, plus 5 nieuw te bouwen vrijstaande villa's. Het monumentale paviljoensgebouw wordt gerestaureerd en gemoderniseerd in samenwerking met architectenbureau Braaksma & Roos. U woont 'nieuw' in een woning vol verhalen, een woning die op oude foto's al te zien is.
Het Paviljoen in z'n geheel is omgeven door gazons en bomen. Tussen de vrijstaande villa's en het paviljoengebouw ontstaat een intieme straat waar grasstroken de terrassen van de herenhuizen en de tuinen van de villa's verbinden.

Het Paviljoen is in z'n geheel is omgeven door gazons en oude bomen. Tussen de vrijstaande villa's en het paviljoengebouw ontstaat een intieme straat waar grasstroken de terrassen van de herenhuizen en de tuinen van de villa's verbinden. Geheel verzonken onder het terrein zal een ruime parkeergarage worden gebouwd zodat het gebied autovrij wordt. De ontwikkeling vindt plaats in samenwerking met architectenbureau Braaksma & Roos.

De verkoop van dit zeer bijzondere project zal najaar 2016 starten.

Foto: Fritspix.nl

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57