Afbeelding

Vluchtelingen leren fietsen, wie helpt hen op weg?

Algemeen Castricum

Fietsen betekent zelfstandigheid, zelf je kinderen naar school brengen, zelf je boodschappen doen en naar je school of werk fietsen. Zelf fietsen geeft plezier. Met de fiets word je wereld groter.

Maar wat nu als je uit een ander land komt en fietsen niet zo gewoon is. Dan heb je andere Nederlanders nodig die je daarbij willen helpen. Daarom is Welzijn Castricum gestart met een fietsproject en met succes, er is veel behoefte aan de fietslessen die door  een enthousiaste vrijwilligersgroep worden gegeven. Om aan de vraag te kunnen voldoen wordt  de vrijwilligersgroep uitgebreid en is  Welzijn is op zoek naar vrouwen die, onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger, fietsles willen geven. Kracht is niet noodzakelijk, de fietscursisten blijven steeds met beide benen op de grond.  Ook bruikbare fietsen zijn welkom, gewone fietsen, en voor het lesgeven vouwfietsen. Daarnaast wordt gezocht naar een fietsreparateur, die bijvoorbeeld 1 x per maand de fietsen wil nalopen en onderhouden.

Wie een bijdrage wil leveren aan dit fietsproject of meer wil weten van de andere mogelijkheden om vluchtelingen te ondersteunen, kan contact opnemen met  Welzijn Castricum,  per telefoon 0251 – 65 65 62 of email vcc@welcijncastricum.nl. Op de website www.welzijncastricum.nl onder het kopje 'Ondersteuning Anderstaligen' is alle informatie te vinden over hetgeen vrijwilligers kunnen bieden in projecten als SamenSpraak aan huis en in de bibliotheek, Voorleesproject, Netwerkcoach, Vrijwilligerscoach, Administratieve ondersteuning en natuurlijk de fietslessen.