Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Open Boerderijdag bij de Familie Res in Castricum

  Landbouw / Visserij

Op tweede pinksterdag, maandag 21 mei aanstaande, is er op de boerderij van de familie Res een open dag in het kader van de landelijke (Campina) Open Boerderijdagen. Bezoekers kunnen vanaf 10.00 uur op de boerderij de stallen, melkput, diverse trekkers en landbouwvoertuigen, speciale gereedschappen en natuurlijk veel dieren bekijken: o.a. koeien, kalfjes, schapen, geitjes, kippen en konijnen. Er worden regelmatig rondleidingen gehouden door de boer.

De familie Res en vrijwilligers willen uiteraard graag alle vragen over hun boerderij en bloembollenbedrijf beantwoorden. Voor de kinderen en de ouders zijn er bovendien veel sportieve activiteiten, zoals een boeren stormbaan met Dafne Schippers ….!, de skippy koe-race, (kunst-)koeien melken. Krachtpatsers kunnen melkbus heffen met Epke Zonderland of omgetoverd worden door het schminkteam tot een heel mooi koetje of ander beestje. Campina, waaraan de melk van de boerderij wordt geleverd, heeft een zuivelbar ingericht. Je kan gratis diverse heerlijke melkproducten proeven. Op het terras met picknicktafels kun je ook je eigen broodje gezellig opeten. Uiteraard is er koffie, thee en limonade verkrijgbaar.

Tot 16.00 uur zullen vriendelijke gastvrouwen u hartelijk ontvangen op de Provincialeweg 1-3 in Castricum. Er mogen géén huisdieren meegenomen worden naar de boerderij. Verkeersregelaars en parkeerwachters zijn aanwezig voor begeleiding naar de gratis parkeerplaatsen.
Komt u met de auto: via de Provincialeweg aanrijden.
Fietsers kunnen tevens via de Korte Brakersweg, langs sporthal de Bloemen komen.

Kijk voor meer informatie op www.campina.nl/boerderijdagen

Meer berichten