Afbeelding
Foto: aangeleverd

Boekpresentatie ‘De mazzel van pech’

Cultuur Bakkum Castricum

CASTRICUM/ BAKKUM - Het verlies van kijkvermogen is een uitdaging die weinig ruimte biedt voor vreugde. Het overkomt fotograaf Frank Boske die, na een flinke dip, door wist te pakken. Vervolgens ontdekt hij dat er een intrinsieke behoefte in de mens schuilt om iets voor anderen te doen. Hij verzamelde opmerkelijke, blije, schokkende, ontroerende en hilarische anekdotes tijdens zijn reis van ondernemend fotograaf naar inspirerend spreker. Hij deelt die al tien jaar in workshops en nu in zijn boek ‘De ‘mazzel van pech’.

Humor en zelfspot
‘De mazzel van pech’ is een verzameling blije, ontroerende, soms schrijnende en veel vaker hilarische anekdotes uit het leven van Frank Boske. Het boek werpt een positieve blik op de menselijke aard en benadrukt de bereidheid van mensen om elkaar te helpen. Frank prijst zichzelf gelukkig dat hij is opgekrabbeld uit het diepe dal van verwarring en schaamte en deelt zijn ervaringen op een humoristische manier vol zelfspot. Onder de luchtigheid ligt een diepere laag die persoonlijke inzichten biedt aan de lezer. “Het komt erop neer dat ‘De mazzel van pech’ de mooie kanten van de mensheid laat zien,” aldus Frank Boske. “Het benadrukt de luxe van imperfectie die mensen uitnodigt om te groeien door er voor elkaar te zijn, of dat nu gevraagd wordt of niet.”

Frank vertelt op en over hoe hij uit het diepe dal opkrabbelde en zijn leven herwaardeerde. Hoe hij besloot de weerstand op te geven, te accepteren dat zijn leven anders is geworden en het wíl doen met dat slechte zicht. Het is een verhaal van accepteren, omdenken en creativiteit inzetten om voor ingewikkeldheden oplossingen te vinden. In oktober 2023 zijn de eerste vijftienhonderd exemplaren van ‘De mazzel van pech’ gedrukt. Het boek is verkrijgbaar via demazzelvanpech.nl en medio december via de reguliere kanalen.

Frank presenteert zijn boek op zaterdag 4 november van 17.00 tot 19.00 uur in ‘De Oude Keuken’, Oude Parklaan 117, Bakkum..

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20