Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Het politienieuws met o.a. inbraak kringloopwinkel en winkeldiefstal

112 Castricum

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 23 tot en met zondag 29 oktober.

Castricum

Inbraak kringloopwinkel
In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 oktober is er ingebroken bij een kringloopwinkel op het industrieterrein Castricummerwerf. Hierbij werd de kluis weggenomen. De achterdeur van het pand werd opengebroken.

Winkeldiefstal door minderjarigen
Donderdagmiddag 26 oktober was er een melding van een winkeldiefstal bij een supermarkt in Geesterduin. 2 minderjarige jongens uit Castricum, 14 en 15 jaar, zouden in de winkel goederen uit het schap in een afvalbak in de winkel hebben gedaan en vervolgens weggelopen. De jongens verklaarden later dat zij het leuk vonden om spullen uit de winkel in een afvalbak te doen en vervolgens wilden wachten totdat deze afvalbak geleegd werd buiten de winkel. Hierna wilden zij dan deze goederen uit de afvalbak buiten halen. Ze vonden het een leuk idee om te kijken of dit ging lukken. De handelingen van de jongens waren goed te zien op de camerabeelden in de winkel. De jongens hadden zelf ook alles vastgelegd op beeld om er uiteindelijk een YouTube-filmpje van te maken. Samen met de ouders van beide jongens is er een goed gesprek met hen gevoerd en is hen duidelijk gemaakt dat dit echt niet kan. Afhandeling mogelijk via HALT en beide jongens hebben een winkelverbod gekregen.

Drankrijdster
Op vrijdag 27 oktober omstreeks 01.30 uur werd een 57-jarige inwoonster van Castricum op de Zeeweg, bij een controle betrapt op het besturen van haar auto onder invloed van alcoholhoudende drank. Deze controle vond plaats omdat er door de politie afwijkend rijgedrag werd geconstateerd. Bij de ademtest op straat blies zij een “A” en vervolgens bij de ademanalyse in het politiebureau 245 ug/l. Tegen deze bestuurster is proces-verbaal opgemaakt.

Limmen

Inbraak in woning
In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 oktober werd er ingebroken in een woning aan de Burg. Nieuwenhuijsenstraat. De bewoners van de woning waren op vakantie en de buren troffen de woning compleet overhoop gehaald aan. Vermoedelijk zijn de inbrekers binnengekomen door het flipperen van de deur. Onbekend wat er is weggenomen.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20