Afbeelding
Foto: Pixabay

Michel Agterberg kwam, zag en won

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Michel Agterberg uit Heiloo heeft, na jaren van afwezigheid, direct zijn stempel gedrukt op het wedstrijdverloop in de wekelijkse donderdagavondrit in Akersloot door te winnen. 

In het verleden was Agterberg ook vaak de smaakmaker bij de wedstrijden van Kids and Parents Bikeschool (KPB) eerst in Alkmaar, later Limmen en nu Akersloot. Zijn laatste deelname dateerde alweer van ongeveer 3 jaar geleden, maar deed hem in contact komen met een boom om vervolgens uit het zicht te raken en niet meer aan de start te verschijnen. De reden voor zijn hernieuwde kennismaking is wellicht zijn liefde voor technisch snelle parcoursen en aan die eigenschappen wordt hier voldaan. Toch bleef de vraag of Agterberg het sterk verbeterde parcours nog wel kon verteren na die lange afwezigheid. Maar meteen na een aantal verkennende omlopen onder begeleiding bleek al snel dat hij het kunstje niet verleerd was. 

Na de start van het echte spelletje maakte Dave van Kuilenburg zich los van de rest, met zijn maatje van weleer Agterberg in zijn wiel. Voor de winnaar van vorige week Ron Boendermaker bleek het tempo toch te hoog en moest zich solo zien te handhaven op plek drie. Daarachter streed het duo Vincent Beentjes/Walter van Kuilenburg voor de troostprijzen. Kop over kop maakten Van Kuilenburg/Agterberg hun voorsprong onoverbrugbaar, waar misschien Boendermaker nog de illusie had het gat te kunnen overbruggen. Plotseling ging Boendermaker naar de kant om vervolgens zijn weg weer te vervolgen maar staakte daarna definitief zijn optreden. Of het een mentale kwestie was bij Ron Boendermaker waardoor hij besloot uit te stappen; volgens eigen zeggen niet. De oorzaak bleek dat hij was gaan sleutelen aan zijn verzet en dit was geen succes. Frappant detail: het aandacht geven aan technische zaken leidt niet altijd tot succes, maar in dit geval tot het verdere verloop van de kant af moeten bezien. 

Het geen onderhoud geven aan de remmen na een strandtraining met veel slijtage tot gevolg, leverde Dave van Kuilenburg wel een tweede plek op, maar er had bij werkende remmen meer in gezeten. Dat goede remmen cruciaal zijn en in de finale geen valpartij tot gevolg hoeft te hebben, leerde Dave van Kuilenburg, maar onthield de toeschouwers wel van een spannende eindsprint. 

Uitslag: 1. Michel Agterberg, Heiloo 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo 3. Vincent Beentjes, Castricum 4. Walter van Kuilenburg, Akersloot 5. Barry Schrama, Akersloot 6. Vincent Tiebie, Akersloot 7. Piet Veldt, Akersloot.

Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 10 uur geleden
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34