Afbeelding

Zondag 28 november eerste strand- en duinloop van dit seizoen

Sport

Op zondag 28 oktober 2018 klinkt het startschot van een nieuw Strand- & Duinloopseizoen voor AV Castricum. Het 53e seizoen, en daarmee is dit evenement een van de oudste in de regio. In 1964 was de allereerste editie en in deze eerste jaren vond het evenement nog geheel plaats op het strand, waarbij er afwisselend richting Heemskerk, of Egmond werd gelopen. De kleding kon men op een hoopje leggen bij het strandplateau en welke kant op men op het strand moest lopen werd pas enkele seconden voor de start bekend gemaakt.

Na enkele jaren werd er afscheid van het strand genomen en liepen de deelnemers voortaan in de luwte van de duinen. Ondanks dat de regio en het duingebied van PWN een constante factor bleven bij de Boslopen, werd er nog regelmatig van start en finish lokatie gewisseld. Zo is niet alleen het terrein van Duin & Bosch hiervoor in beeld geweest, maar ook Geversduin en de Lepstukken. Ook vond het evenement in het verleden nog plaats op Camping Bakkum. Sinds AV Castricum beschikt over een mooie atletiekbaan is dit ook de aanleiding geweest om de atletiekbaan als vaste uitvalsbasis te verkiezen voor de start en finish. Wel is het duingebied altijd als parcours behouden gebleven en sinds 2009 is ook het strand weer aan de route toegevoegd. Daarmee is de cirkel weer rond en zijn na vele jaren de Strand- & Duinlopen weer terug naar waar het zo'n 50 jaar geleden allemaal begonnen is.

Voor de jeugd is er bij elke Strand- & Duinloop een 2,3 km en 4,0 km opgenomen in het programma, en voor de deelnemers van 16 jaar en ouder is er de mogelijkheid om uit drie afstanden te kiezen. De kortste afstand is 4,0 km; de langste afstand is bij de eerste (28 oktober) en laatste loop (3 februari) 12,4 km en bij de twee lopen in december (3 december)  en januari (6 januari) is dat 15,0 km.

Kijk voor meer informatie op de website van AV Castricum.

Bron en foto: AV Castricum

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 13 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57