Afbeelding

Croonenburg Dames1 pakt eerste competitie winst

Sport Castricum

Afgelopen zaterdag 29 september speelde het eerste damesteam van Croonenburg haar eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander was het vijfde dames team van Zaanstad, dat als enige van de eersteklasse poule tot nu toe nog de volle winst in haar wedstrijden had weten te pakken.

De wedstrijd in sporthal De Bloemen begon met twee teams die elkaar goed in balans hielden. Beide partijen pakten om-en-om hun punten, waardoor de spannende eerste set pas na een verlenging door Croonenburg werd opgeëist.

De tweede set had een zelfde verloop. Beide partijen hadden moeite met elkaars servicedruk en maakte fouten bij het retourneren van de bal naar de tegenstander. Tegen het eind van de set wist Zaanstad een voorsprong te nemen. De thuis spelende ploeg wist dat gat nog wel te verkleinen, maar moest in deze set haar meerdere erkennen.

De derde set raakte de dames van Croonenburg in vorm. Met een harde service werd het spel van de tegenpartij ontregeld, waarna -als de bal al terug kwam- de aanval van Zaanstad veelal in het 'killblock' van de Croonenburg dames geslagen werd. Onder deze druk liep het jeugdige thuis team al snel uit in punten en gaf deze voorsprong niet meer weg.

De vierde set gaf een zelfde verloop weer. Om de druk op de tegenstander te houden, paste de coach van Croonenburg een 'dubbele wissel' toe. Dit is een wissel waarbij een nieuwe spelverdeelster wordt ingebracht in het achterveld, zodat het team enkele beurten lang een extra aanvaller aan het net heeft. Dit pakte echter niet goed uit, waardoor Zaanstad enkele puntjes kon inlopen. Maar Croonenburg herstelde de rust in het team en wist de wedstrijd daarna gemakkelijk op haar naam te zetten.

Croonenburg Dames1 wonnen van Zaanstad met 3-1 (setstanden 27-25, 22-25, 25-14, 25-13).

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01