Yvonne Schneiders en haar instructrice Inge klaar voor de start.
Yvonne Schneiders en haar instructrice Inge klaar voor de start.

Schaats mee voor Serious Request

Sport Castricum

Als het aan Yvonne Schneiders ligt, staat heel Castricum vrijdagavond 23 december op de schaats. Dan vindt namelijk van 19.30 tot 21.00 uur op de ijsbaan van sportcomplex De Meent in Alkmaar de actie Skating for Air plaats. Die is opgezet door Serious Request samen met het Rode Kruis Noord-Holland Noord, waaronder ook de afdeling Castricum valt.

Yvonne geeft zelf het lichtend voorbeeld. Ze heeft namelijk een versnelde cursus schaatsen op noren geboekt, waarbij ze privé les krijgt. "Schaatsen was altijd al een hobby van me", zegt ze, "maar voor mij was de actie Skating for Air een mooie aanleiding om het nu ook eens op echte noren te proberen. Het lijkt me niet alleen erg leuk maar ik hoop op die manier ook extra veel sponsorgeld op te halen. Ik mik op minimaal vijfhonderd euro, maar misschien is dat iets te ambitieus. Ik zie wel. In elk geval is het de moeite van het proberen waard."

Een sportieve prestatie neerzetten is leuk. Bij Skating voor Air gaat het echter om veel meer. Het bijeen te brengen sponsorgeld is bedoeld voor de bestrijding van longontsteking. Wereldwijd is dit de dodelijkste infectieziekte voor kinderen onder de vijf jaar. Met de juiste behandeling en goede informatie zouden ze eenvoudig te redden zijn. Het Rode Kruis ondersteunt daarom met name in de ontwikkelingslanden vaccinatiecampagnes en leert ouders en gezondheidsmedewerkers hoe longontsteking te voorkomen.

Yvonne: "Het is jammer dat het Rode Kruis Castricum door onvoorziene omstandigheden niet eerder voor Serious Request en Skating for Air heeft kunnen werven. Eigenlijk hadden we ook de scholen willen benaderen, want NPO 3FM en het Glazen Huis is toch vooral iets van jongeren. Toch hoop ik dat we via www.facebook.com/rodekruiscastricum, onze eigen facebookpagina, nog de nodige schaatsenthousiasten kunnen bereiken. Het zou natuurlijk ook helpen als schaatsliefhebbers en -clubs in de gemeente Castricum via hun eigen facebook die informatie en hun enthousiasme willen delen. Wil je meedoen, dan kun je je heel eenvoudig aanmelden via: https://www.rodekruis.nl/formulieren/skatingforair. Ik zou zeggen: tot 23 december half acht 's avonds in De Meent."

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57