Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Zeer jonge snorfietser, verkeerscontroles en winkeldiefstal

Politie

De politieberichten van maandag 10 juni tot en met zondag 16 juni 2019.

Op maandagavond 10 juni rond 19.00 uur zagen agenten een wel zeer jonge man rijden op een snorfiets op de Willem de Zwijgerlaan. Na een korte achtervolging werd de bestuurder aan de kant gezet, hij gaf zich over. Hij bleek 14 jaar. Hij is samen met de snorfiets teruggebracht naar zijn ouders. Hij krijgt nu een reprimande maar een volgende keer zal proces-verbaal worden opgemaakt en kan de snorfiets in beslag worden genomen.

Op dinsdag 11 juni zijn 2 algemene verkeerscontroles gehouden door het Verkeers Handhavings Team, het VHT, met de volgende bijzonderheden:
Tussen 08.30 uur en 10.00 uur op de Beverwijkerstraatweg: één proces-verbaal 'Niet handsfree bellen, tijdens het besturen van een motorvoertuig'. Drie maal proces-verbaal negeren dwangpijl R575, één proces-verbaal onjuiste kentekenplaat aanhangwagen.
Tussen 10.30 uur en 11.50 uur op de Soomerwegh: twee maal proces-verbaal niet handsfree bellen tijdens het besturen van een motorvoertuig, één proces-verbaal rijden zonder helm, één proces-verbaal rijden zonder autogordel, één proces-verbaal donkere ramen, drie maal proces-verbaal snelheid (met lasergun) waarvan de hoogste 71 km/u reed, waar 50 km/u is toegestaan en één maatregel, deze was voor het rijden in een voertuig waarbij de APK ruim was overschreden.

Donderdag 13 juni omstreeks 15.00 uur was er een melding van winkeldiefstal in een supermarkt in Winkelcentrum Geesterduin. Het ging om een 61-jarige man uit Heiloo die een aantal goederen had afgerekend maar ook een aantal goederen in zijn tas had gedaan. De man werd aangehouden door de beveiliging. Hij had voor 20,97 euro aan goederen weggenomen. De man is meegenomen naar het politiebureau en kan een proces-verbaal tegemoet zien. De gestolen goederen zijn achtergebleven in de winkel.

Een klein uurtje later werd er in dezelfde supermarkt, door de beveiliging, wederom een winkeldief betrapt. Ditmaal ging het om een 63-jarige inwoonster van Castricum. Zij had een volle kar met boodschappen afgerekend, maar in haar handtas had zij nog twee producten ter waarde van ong. 4 euro verstopt. Ook zij is ter afhandeling meegenomen naar het politiebureau.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01