Afbeelding
Foto: aangeleverd

Politienieuws met o.a. mishandeling en schuwe koikarpers

Politie Castricum

Castricum- Maandagmiddag 23 april was er een melding dat er twee kinderen vermist waren in Castricum. Het zou gaan om twee meiden die samen weg zouden zijn gegaan vanaf omgeving Buitendijkspad te Castricum. De meisjes zijn vriendinnetjes. Gezien beide moeders op zoek zouden zijn en er niemand bij de woning was, is de politie eerst daarheen gereden. De meiden stonden daar voor de deur te wachten. Beide moeders zijn direct op de hoogte gebracht.

Maandag 23 april omstreeks 20.15 uur vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en personenauto op de kruising Vinkenbaan/Mient. De bestuurder van de personenauto kwam vanaf de Vinkenbaan en sloeg rechtsaf de Mient op. Hierbij zag hij de fietser, die rechtdoor reed vanaf de Vinkenbaan, over het hoofd. De fietser is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Donderdag 26 april is de politie de dag gestart met twee examenstunts op middelbare scholen in Castricum. Daar was veel gezelligheid, thema jaren '60-'70-'80, dus veel verklede eindexamen scholieren. Er werd flink gepoogd sterke drank te gebruiken, maar in samenwerking met de conciërges, gemeente en beveiliging, kon dat mooi worden beteugeld. De 'gesnapten' konden door hun ouders opgehaald worden en dus niet meer deelnemen aan het feest, dat tot het begin van de middag duurde.

In de avond en nacht was het erg druk in alle kroegen. Het leek net op een goede zaterdagnacht, dus erg veel jongeren die al vroeg in de kroegen waren. De sfeer was goed, geen vechtpartijen dit jaar. Er werden wel veel jongeren aangetroffen die probeerden met een ID-kaart van vrienden of oudere broers sterke drank te krijgen.

Op zaterdag 28 april omstreeks 02.17 uur, bleek een barmedewerker van één van de horecagelegenheden aan de Dorpsstraat, mishandeld te zijn door een klant die onder invloed van alcohol was. De klant, een jonge inwoner uit Castricum, is aangehouden. Er zijn meerdere getuigen en beeldmateriaal. Tegen de vechtersbaas wordt proces-verbaal opgemaakt.

Akersloot- Op donderdagochtend 26 april is de politie op verzoek bij een woning in Akersloot geweest, omdat er koikarpers uit de voortuinvijver gestolen zouden zijn. Ter plaatse hebben ze samen met de meldster gekeken in de vijver. De agenten zagen meerdere vissen 'verstopt' in hoekjes van de vijver en onder bepaalde waterornamenten. Zij hebben de meldster hierop gewezen en deze gaf aan dat dit de vissen waren die vermist waren. Geen diefstal, maar schuwe koikarpers.

Op vrijdag 27 april, omstreeks 19.54 uur, was er een woningbrand in Akersloot. De brandweer heeft geblust. Bij het stoken bleek de bovenzijde van de schoorsteen te heet te zijn geworden en de pijp was gebarsten, waardoor er stenen waren losgelaten. Er was gelukkig geen rookontwikkeling in de woning ontstaan.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 53 minuten geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57