Afbeelding
Foto: aangeleverd

Politieberichten met pogingen tot inbraak en vernieling auto

Politie Regio

De politieberichten van maandag 11 december 2017 tot en met zondag 17 december 2017

Castricum
Tussen woensdagavond 22:10 uur en donderdagochtend 9:00 uur heeft er een poging inbraak woning plaatsgevonden bij een woning aan de Beverwijkerstraatweg. Bewoner zag aan de buitenkant een gat onder het slot zitten en Ook in het kozijn ter hoogte van de slotplaat zat een gat Dader(s) zijn niet in woning geweest.

Omstreeks 16.20 uur kwam er een melding dat twee personen, bestuurder en passagier, gevallen waren met de scooter. Zij reden op de rotonde van de C.F Smeetslaan en de Dorpsstraat. De scooter reed op het fietspad vanuit de C.F Smeetslaan en wilde linksaf slaan richting de Dorpsstraat. Vlak voor hij de Beatrixlaan op reed moest hij remmen voor een personenauto, die vanaf de rotonde de Beatrixlaan op reed. De personenauto moest voorrang verlenen maar deed dit niet. Bestuurder van scooter remde en gleed onderuit en kwam samen met zijn dochtertje ten val. Bestuurder gleed achter het voertuig langs en raakte deze niet. De bestuurder van de personenauto reed door. Mogelijk heeft de bestuurder van de personenauto niks gezien en niet gemerkt.

Zaterdag omstreeks 17.45 uur heeft er een vernieling van een personenauto plaatsgevonden op de Zeeweg. Bestuurster van een personenauto reed op de Zeeweg en achter haar reed een oranjekleurige auto met groot licht. Dit voertuig vertoonde, volgens de meldster, ook agressief rijgedrag. Op een gegeven moment werd meldster ingehaald door dit voertuig en als reactie seinde zij. Vervolgens remde de bestuurder van de oranjekleurige auto en zette zijn voertuig stil. Al schreeuwend liep de bestuurder naar het voertuig van meldster en toen deze tegen de man zei dat hij rustig moest doen, omdat er ook nog 2 kinderen in de auto zaten, gaf de man een harde klap op het raam van de auto, waardoor het raam uiteenspatte. De man is hierna direct weggerend naar zijn auto en is meteen weggereden in de richting van Bakkum Noord. Het zou gaan om een klein model auto, mogelijk smart of mini Cooper, oranje van kleur met een zwarte streep. Bestuurder zou een man zijn van rond de 60 jaar oud, 1.80 m lang; gezet postuur met baard en grijsachtig haar.

Limmen
Woensdagochtend omstreeks 03.15 uur heeft er een poging inbraak woning plaatsgevonden op de Molenweg. Bewoner werd wakker door geluiden die bij voordeur vandaan kwamen en is al schreeuwend naar beneden gelopen. Toen hij bij de voordeur kwam en deze opendeed zag hij dat er een schroef in het cilinderslot stak.

Bron: Politie Castricum

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest gisteren
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01