Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Leven na een ernstig ongeluk

Human Interest Castricum

Monique van den Hoed geeft u op donderdag 13 september in de bibliotheek in Castricum een inkijkje in haar leven. In 1995 kreeg zij een zeer ernstig ongeluk waar ze hersenletsel aan overhield. Er volgde een lange weg van revalideren. Monique heeft haar verhaal en ervaringen vastgelegd in het boek De wandelende fruitmand.

"Nog net niet overspannen liep ik op de zebra te denken aan welke cliënten ik vandaag zou gaan zien en welke ik klaar moest maken voor de overdracht voor de vakantie. Een bus heb ik nooit gezien. De buschauffeur heeft mij ook nooit gezien, althans: te laat. Deze heftige confrontatie vond plaats in 1995. Ik was hersendood in coma. Na ruim 7 weken ontwaakte ik als een baby. Letterlijk blubberend in een rolstoel in een luier. In een revalidatiekliniek voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel moest ik revalideren tot volwassene. Alles opnieuw leren dus. Leren praten, leren lopen en .... zindelijk worden! Jawel, inclusief potjestraining. Ik kan wel stellen dat ik nog elke dag leef met de gevolgen hiervan." Monique van den Hoed is opgegroeid in Haarlem in een gezin met nog een zus. Later woonde zij met haar partner in Noord-Holland en was ze werkzaam als maatschappelijk werkster in Amsterdam. In haar vrije tijd reed zij paard, zat bij een koor en had met een vriendin een leesgroep opgezet. In De wandelende fruitmand beschrijft Monique haar proces van ziek zijn naar beter worden en hoe ze het leven in een instelling beleefd heeft.

U bent van harte welkom op donderdag 13 september om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1. De toegang is € 3,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl, via de agenda of bij de klantenservice in één van de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard (u betaalt met pin).

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 16 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00