Sponsortocht op wieltjes
Sponsortocht op wieltjes Foto: Aangeleverd

Montessorischool zet zich weer in voor UNICEF

Human Interest Castricum

Montessorischool Castricum houdt hun jaarlijkse Unicefdag op woensdag 28 maart: sponsortocht op wieltjes en markt met spelletjes, spulletjes, hapjes en sapjes.

Voor de 43e keer zamelen de kinderen van de Montessorischool Castricum geld in voor de kinderen van UNICEF. Vorig jaar haalde de school met deze jaarlijkse actie ruim €7000,- op. Er wordt door de kinderen hard gewerkt om sponsoren te werven voor hun sponsortocht op wieltjes: van loopfietsjes tot skates, hoe meer rondjes de kinderen op hun wieltjes maken hoe beter! Elk jaar gaat het er fanatiek aan toe. Met hoogrode konen komen de kinderen na al die rondjes de school weer in. Ze blazen even uit en bouwen dan snel hun kraampjes op voor de Unicefmarkt in de school. Daar verheugen ze zich al op: "Verkopen vind ik leuk. Dan zeg je: 'goedemorgen, wat kan ik voor u doen' en dan met wisselgeld en zo," zegt een leerling uit groep 8. Een jongen uit groep 6 zegt: We hadden een keer met de klas appelmoes gemaakt om te verkopen. Toen was ik nog kleuter. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst een appel doormidden hakte. Nu heb ik zin om zelf dingen te gaan kopen. In de grabbelton heb ik een keer een dvd gegrabbeld.'

Woensdag 28 maart start de sponsortocht om 8:45 uur vanuit de school aan de Koekoeksbloem 55 te Castricum. Aanmoedigen is van harte aanbevolen. De Unicefmarkt is die dag van 10:00 -11:30 uur in de school. Koffie, thee, zelfgebakken taarten, koek en cake is verkrijgbaar in de 'theetuin' in de school. U kunt blikgooien, uw nagels laten lakken of een tomatenplant kopen. Ook zijn er volop tweedehands boeken te koop op de Unicefmarkt. Ouders, grootouders, buurtbewoners en andere belangstellenden zijn allemaal van harte welkom. Ze hopen weer een mooi bedrag in te zamelen!

Bron en foto: Montessorischool Castricum

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 12 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57