Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Emergo krijgt lof van jury voor afwisselend programma op concours

Cultuur Castricum

Zaterdag 16 maart presenteerde het fanfareorkest van muziekvereniging Emergo zich op het concertconcours in de Hanzehof in Zutphen. Als laatste orkest startte Emergo in ensemble-opstelling met Melt – Thougts of a Stranger van Tjeerd Nijhof. Dit werk werd speciaal voor deze gelegenheid geschreven en was volgens het juryrapport een 'blitse opening'.

Daarna schoof de rest van het orkest aan voor Prelude voor Iven, een mooie manier om de totaalklank op een overtuigende manier te laten horen. Vervolgens maakten ook harpiste Wendy Rijken en sopraan Fenna Ograjensek hun opwachting. In het prachtige I shall love but thee gaf zowel orkest als soliste alles en bleek deze combinatie weer goud waard.

Als laatste stond a Brussels Requiem op het programma. Daarin was het contrast tussen de verschrikkelijke aanslagen, maar ook de hoop aan de horizon voor de toekomst te horen. Een prachtige afsluiting van een afwisselend programma.

Tijdens de prijsuitreiking werd het gevoel van menig muzikant bevestigd met een totale score van maar liefst 91,75 punten. Een prachtige eerste prijs met lof en ook nog de hoogste score van de hele dag. In de juryverslagen zijn veel mooie woorden en nuttige aanwijzingen voor de toekomst te lezen, waar de muzikanten mee aan de slag kunnen. Maar voorlopig geniet het orkest nog na van het prachtige traject om in 2,5 maand dit totale programma in te studeren met zo'n prachtige ervaring als afsluiting.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 7 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57