Afbeelding

Ruim baan voor 'amateur' kunstenaars

Cultuur Castricum

Velen vinden het leuk om hun kunstwerken van tijd tot tijd aan een groter publiek te laten zien dan alleen de familie- en kennissenkring. Speciaal voor hen organiseert Toonbeeld in cultureel centrum Geesterhage een kersttentoonstelling in Geesterhage van 25 tot en met 28 december. Die kunst kan van alles zijn: beeldhouwen, tekenen, etsen, schilderen, textiele werkvormen, keramiek, sier-smeedkunst, calligrafie enzovoorts.

Dat Toonbeeld sinds jaar en dag de organisator van de tentoonstelling is en op de meeste van de hiervoor genoemde gebieden cursussen organiseert, wil niet zeggen dat men (oud-)cursist moet zijn. De expositieruimte staat juist ter beschikking aan alle Castricummers. Elke exposant kan maximaal vier objecten inbrengen

Thema
Zoals elk jaar is ook nu weer voor een thema gekozen. Dit keer is het: 'Gedicht & Beeld'. De tentoonstellingscommissie hoopt dan ook dat alle deelnemende kunstenaars zich in dat thema willen verdiepen, maar het is geen verplichting. Wel verplicht is de aanmelding, zodat van tevoren rekening kan worden gehouden met de inrichting van de expositieruimte. U kunt dat doen via de site van Toonbeeld: www.toonbeeld.tv. door te klikken op http://toonbeeld.tv/tentoonstellingen/ . In de rechter kolom staan de voorwaarden voor deelname en in de linker kolom het inschrijfformulier. De inschrijfkosten bedragen slechts € 7,50, zodat deelname voor niemand een beletsel kan zijn.

Meerwaarde
Aangezien Toonbeeld zowel actief is op het gebied van muziek als beeldende kunst, wordt ook de deelname van musici èn dichters – zeker gelet op het thema – op prijs gesteld. Tot nu toe is gebleken dat deze tentoonstelling grote belangstelling trekt van bezoekers uit Castricum en omgeving. Ook de keuze voor de kerstperiode draagt daar aan bij.
De tentoonstelling wordt op eerste kerstdag officieel geopend om 14.00 uur. De aansluitende drie dagen is de openingstijd van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Bron en foto: toonbeeld.tv

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 17 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01