Afbeelding
Foto: aangeleverd

Boekproeverij bij Laan

Cultuur Castricum

De Boekproeverij wordt op zondag 5 november om 14.00 uur door Hans en Rachel geopend. Om 14.15 uur kunnen kinderen van drie tot en met zeven jaar genieten van een voorstelling van de schrijfster Marlies Verhelst die ze meeneemt in de wereld van haar prentenboek 'Feestmaal voor de koning'. Haar optreden duurt een half uur, is geschikt voor iedereen en is geheel gratis.

Over Marlies

Na haar vwo studeerde ze Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden. In 2006 won ze een door de Libelle uitgeschreven verhalenwedstrijd en werd haar verhaal Bekeken en bezweken gepubliceerd. Sindsdien heeft ze de smaak van het schrijven te pakken. Ze heeft verhalen en columns gepubliceerd in onder andere Libelle, Heleen, Dagblad De Pers. Sinds 2008 schrijft ze kinderboeken. In 2009 debuteerde ze als kinderboekenschrijfster bij educatieve uitgeverij Delubas.Begin 2013 verscheen een boek voor dove en andere taalzwakke kinderen van ongeveer veertien jaar bij uitgeverij Van Tricht. In 2015 verscheen daar opnieuw een boek. In augustus 2014 gaf Lemniscaat haar eerste prentenboek, Feestmaal voor de koning, uit, waar in 2015 een tactiele versie van uitgebracht is. Het boek is ook vertaald in Amerika en Canada, Frankrijk en Korea.

Over het Feestmaal voor de koning

Vogelspin heeft voor de jarige Koning Leeuw een verrukkelijke, prachtige feesttaart gemaakt. Bovenop ligt als pronkstuk een extra mals stukje vlees. Maar... als Vogelspin de taart even de rug toedraait, verdwijnt juist dat smakelijke topje van de taart. Vogelspin is woedend! Wie is de dader? Hij struint de jungle door om alle dieren in hun bek te kijken, en wee het gebeente van degene bij wie hij ook maar het kleinste spoor tussen de tanden aantreft. Hoe zal dat aflopen?!

Bron en foto: Kantoorboekhandel Laan

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 18 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57