Afbeelding
Foto: Aangeleverde foto.

Kinderen beleven archeologie in Hildes Vakantiehuis

Cultuur Castricum

CASTRICUM - In de zomervakantie zijn er waanzinnig leuke dingen te doen in Huis van Hilde. Kinderen kunnen alles ontdekken over forensisch onderzoek in de archeologie in de spannende tentoonstelling Cold Cases. Actief meedoen kan met de bottentour of het Cluedo spel. Natuurlijk kan iedereen zijn of haar hart ophalen aan archeologie. Wil je werken als archeoloog? Dat kan in de ArcheoHotspot. Ben je creatief, dan biedt de knutselmiddag uitkomst. Er is een poppentheater voorstelling over Hilde en zelfs archeologisch gamen is mogelijk. Veel activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding.

Programma 8 juli t/m 3 september 2017
· Tentoonstelling Cold Cases
Trek een witte jas aan, pak een vergrootglas en ga op onderzoek uit. Deze spannende tentoonstelling over forensische technieken is speciaal voor kinderen (dagelijks, gratis na entree).
· Poppentheater Kleine Hilde
Stel, je leeft in het jaar 400… ,en je bent speurneus Kleine Hilde. In de familievoorstelling van Poppentheater Belletje Sterk maak je het mee (voor 3 tot 10 jaar; di 18 en 25 juli, en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus, 15 uur, € 5,-, entree museum niet verplicht).
· Knutselmiddag, bottentour, Cluedo spel of rondleiding
Knutsel je eigen 'sleutelhangerskelet' of een skelet van papier. Doe de bottentour, een rondleiding of speel het Cluedo spel (dagelijks, gratis na entree; knutselmiddag elke woe € 2,50 na entree).
· ArcheoHotspot
Ga zelf aan de slag met écht archeologisch materiaal en ontdek de wondere wereld van de archeologie. Misschien schuilt er een archeoloog in jou! (woe t/m zo, 12-16 uur, gratis na entree)
· ArcheoLab Belevenis: kruip in de huid van een archeoloog en ontdek het verhaal achter de vondsten in het ArcheoLab. Je wordt een echte speurneus! (ma en do: 13–14 uur 8 t/m 14 jaar, 14.15-14.45 uur 4 t/m 7 jaar, 15-16 uur 8 t/m 14 jaar; gratis na entree)
· ArcheoGame en interactieve zandbak
Ga op zoek naar de schat en speel de ArcheoGame op onze gametafel. Of leef je uit in de interactieve zandbak (dagelijks)
· Hildes Heerlykhyd: zin in iets lekkers? Kom genieten van onze bijzondere vakantiegerechten in Hildes Heerlykhyd. Natuurlijk is er ijs en kun je heerlijk op het terras zitten.
· Na afloop lekker uitwaaien in de duinen: dat kan altijd

Het programma van dag tot dag is te vinden op huisvanhilde.nl

Afbeelding
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 5 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken gisteren
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00