Afbeelding

Perspectief viert vijftigjarig jubileum

Cultuur Castricum

Op 2 mei 1967 werd op een druk bezochte bijeenkomst in de torenkamer van de tegenwoordige Dorpskerk de Amateurschildersclub Perspectief opgericht. Met een veelvoud aan activiteiten wil het huidige bestuur van de inmiddels tot "ateliers voor beeldende vormgeving Perspectief" omgedoopte organisatie dit tiende lustrum feestelijk laten passeren.

Zaterdag 6 mei konden de leden deelnemen aan één van de speciaal voor deze gelegenheid georganiseerde workshops. Voor sommigen een uitgelezen mogelijkheid om zich eens te oriënteren op een nieuwe techniek, Zowel het ochtend- als het middagprogramma bood een gevarieerde keuze. Uitspringer was in atelier één de workshop modeltekenen. Onder de opwindende klanken van de begeleidende muziek werden twee buikdanseressen door de tekenaars en schilders afgebeeld.

In atelier twee werkten de deelnemers aan een moeilijke abstracte opdracht uitmondend in een samengesteld werk van de vijf zintuigen.

De derde workshop begon met uitsnijding van bladeren tot sjablonen. Ook hier werden door de aanwijzingen van de deskundige begeleider verrassende resultaten behaald.

Bij het middagprogramma schitterde één van de oudste Perspectiefleden, de 84-jarige mevrouw Gertie van Eck. Hoewel nog maar één jaar actief lid ontstond er op haar papier een natuurgetrouwe afbeelding van de als voorbeeld dienende met lelies gevulde vaas. Gevraagd naar haar opvallende talent was haar nuchtere antwoord: "Ach, ik heb er nu de tijd voor. Vroeger liep ik hard maar dat lukt me nu niet meer. O ja, nog wel zwem ik één keer per week, ja één kilometer hoor!"

Voor een speciale opbouw voor de vormgeving van een torso in klei was docente Ingerid Opstelten beschikbaar. Mede door haar begeleiding overtroffen verschillende leden zichzelf in deze workshop.

Sinds dit jaar is bij Perspectief de nieuwe techniek "glasfusion" te beoefenen. Om hier nog meer bekendheid aan te geven werd op deze jubileumdag deze techniek ook in de laatste workshop aangeboden. Gezien het enthousiasme zal het bij de meesten niet bij een éénmalige activiteit blijven.

Om 4 uur eindigde deze creatieve dag met een uitstalling van de geproduceerde resultaten van alle deelnemers. Blikken van be- en verwondering voor elkaars werk verraadden dat Perspectief een bruisend en gezond bestaan leidt en dat de vereniging zich zeker door de inzet van de vele vrijwilligers en commisssieleden mag verheugen in een artistieke toekomst.

Bron en foto: Perspectief

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 19 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25