Baukje Bok
Baukje Bok

Lezingen bij boekhandel Laan in het kader van de Boekenweek

Cultuur Castricum

In het kader van de Boekenweek zullen er aanstaande week een aantal lezingen plaatsvinden bij boekhandel Laan. Allereerst zal erkend AVN astrologe Baukje Bok op zondagmiddag 26 maart om 14.00 uur een lezing geven over astrologie in het kader van de Boekenweek en de dag van de astrologie. De lezing is gratis en aan het einde kunt u een gratis (kort) consult krijgen. Dinsdagavond 28 maart om 20.00 uur vertelt de bekende TV presentator Rob Kamphues over zijn nieuwste boek: 'Hoor je me', bij boekhandel Laan in het kader van het Boekenweekthema: 'Verboden vruchten'. Entree is 5 euro inclusief een verbodenvruchtdrankje.

Boekenweek

De Boekenweek begint op aanstaande zaterdag 25 maart en loopt tot zondag 2 april. Het thema luidt; 'Verborgen vruchten' en betekent; Wel willen, niet mogen, maar toch doen. De liefde wordt bij het oerverhaal van Adam en Eva al ingezet als instrument om de verboden vrucht tot zich te nemen. Dat is de overeenkomst bij de astrologie; men wil graag weten hoe het liefdespad zich ontvouwt.

Lezing van Baukje Bok

Veel mensen kennen astrologie voornamelijk uit de populaire horoscoop rubrieken uit kranten en tijdschriften, de waarde hiervan is zeer beperkt aangezien het uitspraken zijn voor grote groepen mensen. In de serieuze astrologie werkt men met gerichte of wel persoonlijke horoscopen. Met meer gegevens en een nauwkeuriger uitleg. Astrologie is een eeuwen oude wetenschap, een fantastische methode om inzicht te krijgen in uw persoonlijkheid, maar ook wat betreft; relatie, talent, beroep en wat de toekomst hierbij te bieden heeft.

Baukje zal meer vertellen over de mogelijkheden en toepassingen van een horoscoop: Hoe is een horoscoop opgebouwd en hoe is het mogelijk om hiermee meer inzicht te krijgen in uw persoonlijkheid en karakter. En zo ook wat betreft; relatie, talent, beroep en wat de toekomst hierbij te bieden heeft. Er is tussendoor gelegenheid om vragen te stellen. De entree is gratis en men kan een kort consult krijgen na afloop. Voor meer informatie www.astrokompas.nl.

Lezing van Rob Kamphues

Guilty pleasures vallen ook onder Verboden Vruchten en daar weet Rob Kamphues ook over mee te praten wat betreft zijn sigaren, tequila en snelle auto's. Toch vertelde hij onlangs in Volkskrant Magazine dat hij 'zich ten diepste schrijver voelt' en dat is wat hij het liefste wil zijn. Medewerkers van Laan, Susan en Herma hadden beiden het boek al gelezen en tipten de bekende auteur.

Rob Kamphues (1960) is schrijver, tv-presentator en cabaretier. Daarnaast is hij fervent autocoureur. Hij schreef jarenlang voor tv-programma's als Het Klokhuis en was vanaf het eerste uur betrokken bij Kopspijkers. Later kreeg hij veel succes als presentator van De Reünie en Kamphues maakt vrienden. Eerder verschenen van hem de boeken Naar de haaien en Inhaalrace. Hoor je me is zijn eerste roman.

Over 'Hoor je me'

Tijdens een optreden in een tv-talkshow wordt Albert Vos getroffen door een herseninfarct. In de cruciale uren erna vergezellen zijn broer Joost en zijn ex-vrouw Machteld hem in het ziekenhuis. Zou Albert iets meekrijgen van wat tegen hem gezegd wordt terwijl hij in coma ligt? Het weerhoudt Joost en Machteld er niet van om volledig hun hart te luchten.

Nu Albert er misschien binnenkort niet meer is, kunnen ze hem nog één keer goed de waarheid vertellen. Hun waarheid, zonder dat hij hen kan tegenspreken of van hen kan weglopen. Hoe hij zich gedragen heeft als broer, en als echtgenoot, en welke invloed dat heeft gehad op hún levens. Dit is het moment om rekeningen te vereffenen. Hoor je me is een psychologische roman, geschreven met een vaart en spanning die de lezer tot de laatste bladzijde niet meer loslaat.

Bron en foto's: Kantoorboekhandel Laan

Rob Kamphues
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01