Afbeelding
Foto: Evelien Olivier

Auto op zijn kant bij ongeval op de Boekel

Algemeen Regio

Het brandweernieuws van maandag 24 tot en met zondag 30 juni 2019

Rookmelder
Maandagochtend 24 juni om 03:34 uur ging er een rookmelder af bij modezaak By Claire aan de Burgemeester Mooijstraat in Castricum. De rookmelder was gekoppeld aan die van het appartement erboven. De bewoonster heeft hierop de brandweer en de eigenares van de zaak gealarmeerd. De brandweer en de sleutelhouders kwamen bijna gelijk ter plaatse. De brandweer heeft alles onderzocht maar er bleek geen sprake van brand te zijn. Waarschijnlijk is een vervuilde melder de oorzaak.

Uitval 112
Maandagmiddag 24 juni bleek er een grote storing te zijn en was 112 niet bereikbaar. Daarom werd er besloten om vanaf 17:00 uur alle brandweerkazernes te bemannen. In geval van nood kon men naar de kazerne komen om een melding door te geven. Hierop kon de brandweer gelijk uitrukken of de politie of ambulance oproepen via C2000.  Om 21:00 uur was de storing weer verholpen en konden de spuitgasten weer naar huis. Bij de posten van Castricum, Akersloot en Limmen is niemand langsgekomen, die hulp nodig had op dat moment.

Loos alarm
Woensdagmiddag 26 juni om 17:00 uur was er een loze melding bij Stichting Achter de Duinen aan de Rijksstraatweg (Heemskerk).

Loos alarm
Donderdagmiddag 27 juni om 12:19 uur was er een loze melding bij Zorgcentrum De Cameren in Limmen.

Auto op zijn kant bij ongeval op de Boekel
De hulpdiensten werden vrijdagmiddag 28 juni rond 17.55 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Boekel in Akersloot.
Ter plaatse bleek dat een auto na een botsing met een andere auto op zijn kant terecht was gekomen. Bij aankomst van de hulpdiensten zaten er nog twee personen in de auto die op zijn kant lag. De brandweer heeft de bestuurder en bijrijder uit de auto gehaald. Deze zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto werd door de ambulancedienst gecontroleerd maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het ongeluk zou gebeurd zijn nadat een voertuig af wilde slaan. Een tegemoetkomende automobilist zag dat te laat en botste frontaal op de afslaande auto. Hierdoor belandde de auto op zijn kant in de berm. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk.

Zoekactie na noodsignalen op het Alkmaardermeer
In de nacht van zaterdag 29 juni op zondag 30 juni zijn de hulpdiensten rond tien over twaalf massaal uitgerukt nadat er noodsignalen boven het Alkmaardermeer waren gezien. Een melder had twee noodsignalen vanaf Akersloot in de richting van De Woude gezien. Hierop werden direct de brandweerduikers uit Velsen, de brandweer van Akersloot met de tankautospuit en de brandweerboot gealarmeerd. Later werden ook de brandweervrijwilligers van Uitgeest gealarmeerd om uit te varen met de brandweerboot. Tevens kwam de nieuwe politieboot, die sinds mei in dienst is, ter plaatse. Ook een politiehelikopter werd ter plaatse gevraagd om mee te zoeken naar eventuele personen in nood.
Op het Alkmaardermeer werd een zoekactie op touw gezet om de herkomst van de noodsignalen te achterhalen en te onderzoeken of er daadwerkelijk iemand in nood was. Nabij het schiereiland Saskerlei in het Alkmaardermeer werden twee boten aangetroffen waarvan de opvarenden duidelijk onder invloed waren. Mogelijk waren deze opvarenden verantwoordelijk voor het afschieten van de noodsignalen. Rond één uur werd de zoekactie gestaakt en keerde de hulpdiensten huiswaarts.
Lees hierover ook dit artikel.

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 16 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25