Afbeelding
Foto: Erika Dekker-de Groot
video

Eerste steen sociale huurwoningen feestelijk gelegd

Algemeen Castricum

Dinsdag 18 juni werd rond 15:15 uur de start van de bouw van vijftien energieneutrale woningen aan de Eerste Groenelaan in Castricum gevierd. 'De eerste steen' werd gelegd door leerlingen van de Paulusschool, de heer Slettenhaar (wethouder gemeente Castricum) en de heer Tromp (directeur Kennemer Wonen).

Reeds in februari begonnen de voorbereidingen voor de bouw, werd het terrein bouwrijp gemaakt en werden er leidingen aangelegd. "De woningen worden gasloos en energieneutraal opgeleverd. Goed voor het milieu en dit zorgt voor lagere energielasten voor de huurders", aldus Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen. Ze worden voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp, extra isolatie, en infiltratiekratten in de grond zodat regenwater niet hoeft te worden afgevoerd en wordt toegevoegd aan de grond waardoor er minder verdroging optreedt. De huurprijs voor deze woningen wordt maximaal € 607 per maand (prijspeil 2019).

"We willen dat er nog veel meer wordt gebouwd, zodat er genoeg huizen komen", verklaarde Paul Slettenhaar in zijn toespraak. "Ik vind het ook belangrijk dat ze duurzaam gebouwd worden." In 2016 werden de eerste plannen gepresenteerd. Omwonenden en belangstellenden uitten destijds hun zorgen over onder andere de ligging, parkeren en bereikbaarheid. Na een tweede inloopbijeenkomst in maart 2017 en veel onderling overleg, hebben Kennemer Wonen en de gemeente het plan aangepast. "Door samenspraak tussen Kennemer Wonen, de gemeente en de buurt ligt er nu een plan waar alle partijen achter staan. Dat is participatie pur sang en dat is iets om trots op te zijn. Na aanpassing van de plannen komen de woningen iets verder naar achteren te staan en de parkeerplaatsen aan de voorkant", aldus Paul Slettenhaar.

Lees ook: Start bouw 15 energieneutrale woningen Eerste Groenelaan en Woningen Eerste Groenelaan – Klaar voor de volgende stap.

Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft het project uitgewerkt en is de woningen aan het bouwen. De bouw is gestart op 1 april en de woningen worden in november 2019 opgeleverd.

Video: Monique de Jager
 


 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 11 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00