cof
cof Foto: www.bonhoeffer.nl

Julia vertelt over uitwisseling Bonhoeffer College

Algemeen Castricum

Van woensdag 10 tot woensdag 17 april kreeg het Bonhoeffercollege bezoek van een groep leerlingen uit Krakau. De Poolse en Nederlandse leerlingen werden aan elkaar gekoppeld en hebben veel tijd met elkaar doorgebracht. Julia vertelt over haar ervaring.

"In het derde jaar heb ik de mogelijkheid gekregen om op uitwisseling te gaan. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten en hoe de dingen allemaal zouden gaan. We kregen als eerste de e-mailadressen en om het eerste bericht te sturen is best wel een beetje gek. Vooral het idee dat je die persoon nog niet kent, maar wel straks bij jou komt logeren. De gesprekken verliepen erg goed en je kreeg al een beetje een beeld van hoe die persoon is.

Bij ons was het zo dat de uitwisselingsstudenten uit Polen eerst naar Nederland kwamen. Om elkaar dan in het echt te zien is best wel een beetje gek. Ik moest ook heel erg wennen aan het Engels praten. De Poolse uitwisselingsstudenten konden erg goed Engels en waren erg vriendelijk. Wij mochten bij veel activiteiten mee en je bouwde echt een band met diegene op. Mijn broertje en zusjes vonden het ook erg leuk dat ze er was en probeerden zo goed als ze konden Engels te spreken. Op de familiedag (de vrije dag waarop je zelf mag verzinnen wat je gaat doen) zijn we naar Bergen, Volendam en de Zaanse schans geweest. Ze reageerde erg enthousiast en van alles wat ze zag wilde ze foto's maken. Het was een erg leuke familiedag. Ze voelden voor ons echt als familie. Mijn broertje zei dat hij eindelijk zijn vierde zus had.

Maar dan komt het moeilijkste moment van de uitwisseling. Het afscheid nemen van elkaar. Na zo'n leuke week is dat erg moeilijk. Mijn broertje, zusje, uitwisselingsstudente en ik moesten allemaal huilen. Mijn vader en moeder hadden overlegd en we gaan waarschijnlijk volgend jaar naar Polen om haar weer op te zoeken. Ik heb de uitwisseling als heel erg leuk ervaren en adviseer om, als je de mogelijkheid hebt, er zeker aan mee te doen. Je houdt er alleen maar leuke herinneringen aan over en een goede vriend(in)."

Begin juni gaan de leerlingen van het Bonhoeffer College naar Krakau.

Bron en foto: www.Bonhoeffer.nl

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 14 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 17 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20