Afbeelding
Foto: Evelien Olivier
video

Drukke week brandweer met o.a. rookontwikkeling in Hotel Akersloot

Algemeen Castricum

Het brandweernieuws van maandag 8 tot en met zondag 14 april.

Castricum
Maandagochtend 8 april om 10:21 uur, werden de brandweerlieden opgeroepen voor een brandmelding bij de Reigershoeve in Heemskerk. Net voordat ze wilden uitrukken werd de melding weer ingetrokken omdat er een plastic tasje in brand had gestaan en de bedrijfshulpverleners (bhv-ers) het al uit hadden gemaakt.

Donderdagmiddag 11 april om 17:00 uur, was er een brandmelding bij verzorgingstehuis De Boogaert. De oorzaak was veel rookontwikkeling uit een oven door aangebrand eten. De bhv-ers zouden zelf gaan ventileren zodat de brandweer halverwege weer retour kon.

Vrijdagavond 12 april om 21:00 uur, werden de brandweerlieden met spoed opgeroepen om een meting te verrichten in een woning aan het Schoutenbosch. In de woning werd een sterke terpentinelucht geroken. De brandweer heeft niets vreemds kunnen meten, maar roken zelf ook de lucht. Ze hebben de woning geventileerd en geadviseerd om de brandweer wederom te bellen als de lucht bleef hangen of erger werd.

Zaterdagmiddag 13 april om 15:16 uur, was het weer eens raak op de Gerbrandsven waar de bekende ronde prullenbak weer in brand stond. De brandweer heeft deze met één straal hogedruk geblust. Iets later, om 18:13 uur, was er een loze brandmelding bij Sans Souci die werd veroorzaakt door stoom tijdens het koken.

Akersloot
De blusploegen van brandweer Uitgeest en Akersloot werden zaterdagmiddag 13 april rond 15:45 uur gealarmeerd voor een brand bij hotel Van der Valk in Akersloot. Ter plaatse werd er rook geconstateerd in de gangen van het hotel. Hierop werden twee verdiepingen van het hotel ontruimd en een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de rook.

De brandweer heeft lange tijd onderzoek verricht waar de rook vandaan kwam en kwam buiten alleen nog wat asresten tegen. Een hoop bladeren had waarschijnlijk in brand gestaan, waarna de rook via een ventilatiekanaal in de gangen en kamers terecht kwam. Nadat alles was geventileerd en weer veilig was, na zo'n drie uurtjes, konden de hotelgasten weer terug naar hun kamers en kon de brandweer weer retour.

Nikos van Kempen van 'Nikos Filmt Dagelijks' maakte onderstaande video:

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 18 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01