Het pand van Gasterij Nieuw Westert moet als verloren worden beschouwd
Het pand van Gasterij Nieuw Westert moet als verloren worden beschouwd Foto: Evelien Olivier

Brandweer assisteert bij blussen Gasterij Nieuw Westert

Algemeen Regio

Het brandweernieuws van maandag 31 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019

Castricum
Woensdagmiddag 2 januari om 14:27 uur is de brandweer uitgerukt voor een brandmelding bij het Klaverland aan de Alkmaarderstraatweg. Bij aankomst werden de brandweerlieden opgevangen door de bedrijfshulpverleners en werd er gelijk gezegd dat het om het testen van de melders ging. Ze hadden het netjes gemeld bij hun meldkamer, maar deze had het niet door gegeven aan de brandweermeldkamer.

De zelfde dag om 20:34 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brandgerucht bij Vitesse 22 aan de Puikman. Bij aankomst van de brandweer en politie werd er een onderzoek ingesteld. Ze vonden alleen nog maar 5 fietsen en vuurwerkresten. De daders zijn waarschijnlijk snel de duinen in gevlucht bij aankomst van de hulpdiensten.

Egmond–Binnen
In de nacht van vrijdag 4 januari op zaterdag 5 januari zijn de brandweerlieden van Egmond en Limmen rond 02:23 uur opgeroepen met hun tankautospuiten. Dit voor een brand in Gasterij Nieuw Westert aan de Oude Schulpweg. Al snel werden ook de waterwagen van Egmond en de hoogwerker van Alkmaar opgeroepen. Zij hebben de eerste inzet gedaan om de brand van binnenuit te kunnen blussen, maar al snel bleek dit niet meer te lukken door de enorme rookontwikkeling en de hitte in het pand. Rond 03:00 uur werd er opgeschaald naar zeer grote brand, waarop de tankautospuiten van Alkmaar en Castricum werden ingezet. Deze hebben geholpen om de brand te bestrijden en de achterliggende panden te behouden. Omdat er tijdens de brand veel vliegvuur vrij kwam en richting het dorp ging werd ook de tankautospuit van Heiloo ingezet om het vliegvuur te bestrijden. Rond 06:30 uur werd het sein brand meester gegeven en kon er worden afgeschaald. Het nablussen heeft nog de hele ochtend in beslag genomen.
Op het moment van de brand was er niemand in het pand aanwezig en over de oorzaak is nog niets bekend. Het pand moet als verloren worden beschouwd.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 19 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00