Afbeelding

Heiloo on Ice

Algemeen Heiloo

Van donderdag 20 december tot en met zaterdag 5 januari wordt winkelcentrum 't Loo omgetoverd tot een waar winterwonderland. Op het Looplein zal namelijk een heuse schaatsbaan verrijzen en met de schaatsbaan als middelpunt zullen er allerlei activiteiten worden georganiseerd door de ondernemers in en rondom winkelcentrum 't Loo. Vaders en moeders kunnen fijn winkelen terwijl de kinderen vermaakt worden op de schaatsbaan. Schaatsen kunnen ter plekke gehuurd worden voor slechts 2 euro en er is begeleiding aanwezig. Als de kinderen nog niet zijn uitgeschaatst na de boodschappen dan kunt u gezellig plaatsnemen in de Stube om een warme chocomel te drinken. De ondernemers van de winkeliersvereniging vonden het tijd worden om in en om 't Loo iets moois te organiseren. Zij zijn heel blij met de gemeente, die toestemming heeft verleend het Looplein twee weken af te sluiten voor verkeer. Daardoor kan het groots worden aangepakt.

Het 'Oostenrijkgevoel' in een gemütliche Stube
Horecabedrijven in de omgeving van winkelcentrum 't Loo hebben de handen ineengeslagen en met vereende krachten wordt het 'Oostenrijkgevoel' gecreeerd in de gemütliche Stube." In de Stube en op het gezellige terras zullen alle koek-en-zopieklassiekers langskomen, denk maar aan glühwein, warme chocomel, apfelstrudel, snert en broodjes worst.

Vier dagen lang grote kerstmarkt in en om 't Loo
Op donderdag 20 december start ook een vierdaagse kerstmarkt met maar liefst meer dan vijftig kramen tussen 't Loo, de Witte Kerk en tot aan Herberg Jan. De kerstmarkt is een heerlijk uitstapje om uzelf alvast onder te dompelen in het kerstgevoel en de laatste presentjes te kopen voor onder de boom. Tijdens de kerstdagen is de schaatsbaan natuurlijk ook gezellig open.

Entertainment
Natuurlijk mogen er tijdens het evenement geen leuke optredens ontbreken. Elke dag is er wel wat te beleven. Live muziek op het podium, akoestische act in en om het winkelcentrum, optredens van de Heilooer koren, een heuse Nijntje show op zaterdag 22 december, fluitketel curlen en veel meer leuke activiteiten. Hou de publicaties in de gaten.

Op zondag 23 december en op zondag 30 december zijn de koopzondagen ingelast en tijdens of na het shoppen is er op zondag 30 december tussen 14.00 uur en 16.00 uur gratis glühwein voor iedereen op het terras bij de Stube. Het wordt dus een beregezellige winter bij winkelcentrum 't Loo.

Tekst: Margreeth Anema

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 23 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01