Woensdag 10 oktober ging de Limmer vlag in top
Woensdag 10 oktober ging de Limmer vlag in top Foto: Corneliusparochie op Twitter

'Klimmen naar de hemel' in de Corneliuskerk

Algemeen Limmen

De poort om naar de 'hemel te klimmen' op de grote Laurentiuskerk in Alkmaar is sinds 8 oktober gesloten. Nu wordt in Limmen de poort nog een keer geopend en de mogelijkheid geboden de 'hemel te beklimmen'. Dat kan gebeuren op zaterdag 27 oktober in de Corneliuskerk te Limmen van 9.00 uur tot 14.00 uur.

Samen met de medewerkers van firma Pronk wordt er dan een mogelijkheid gecreëerd om in groepjes van 10 de steigers te beklimmen, te genieten van het uitzicht en om uitleg te krijgen over de bouwvorderingen. Er wordt stil gestaan bij het timmerwerk van de kap, het glas-en-lood en het lei-werk. U onderneemt deze klim op eigen risico. Er wordt geen entree gevraagd, maar er is wel gelegenheid een vrijwillige bijdrage te doen voor de herinrichting van de kerk.

Ook kunt u een lei sponsoren door uw naam op de achterkant van de lei te schrijven die op het dak zal worden gelegd. Ben je goed ter been, heb je geen hoogtevrees en draag je goede schoenen dan mag je naar boven. Als leeftijdsgrens is gekozen voor jongeren vanaf de brugklas. Op het verzamelpunt in de kerk zal een kleine tentoonstelling worden ingericht en is er koffie en thee. Om de 10 minuten gaat er een groepje van 10 personen naar boven. Vol is vol.

Je kunt je op de vrijdagmiddagen van 14.00 uur tot 16.00 uur aanmelden en een tijd afspreken om op zaterdag 27 oktober vanaf 9.00 tot 14.00 uur de 'hemel te beklimmen' en de bouwwerkzaamheden aan de Corneliuskerk te bekijken. Je kunt ook een briefje in de brievenbus van de pastorie doen met je naam, telefoonnummer en/of emailadres en tijden waarop je niet kunt. De parochie laat je dan weten wanneer je in de kerk verwacht wordt. Hetzelfde kun je doen door een mailtje te sturen naar bestuur@corneliuskerk-limmen.nl . Niet meer dan twee namen per aanmelding.

Met het plaatsen van de eerste spanten en het plaatsen van de Limmer vlag, heeft de parochie hemelse dagen achter de rug. Dat hemelse krijgt een vervolg met (k)Limmen naar de Hemel.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57