Afbeelding
Foto: aangeleverd

Strandafval Bingo bij PWN Bezoekerscentrum De Hoep

Algemeen Castricum

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid - op woensdag 10 oktober - staat PWN Bezoekerscentrum De Hoep in het teken van circulariteit. Circulariteit is het principe dat producten van nu grondstoffen zijn voor later, zeker als ze na gebruik uit elkaar worden gehaald zodat alle materialen opnieuw kunnen worden gebruikt. Dat geldt ook voor veel zwerfafval. Daarom gaan we tijdens de Dag van de Duurzaamheid het strand opruimen. En er zijn nog mooie prijzen te winnen ook.

Schoon strand
Met een schoon strand als doel, organiseert PWN Bezoekerscentrum De Hoep de 'Strandafval Bingo', een originele variant op het alom bekende bingospel. Om 13.00 uur staat er een huifkar klaar die de bingospelers naar het strand van Castricum brengt. Tijdens de rit vertelt een boswachter over de invloed van de mens op de natuur en legt uit hoe ook de natuur zich leent voor circulariteit. Bij het uitstappen krijgen de deelnemers vervolgens een bingokaart. Daarop afgebeeld staat zwerfvuil dat ze moeten rapen om in de prijzen te kunnen vallen. Na afloop rijdt de huifkar, met de inzittenden, weer terug naar De Hoep, waar om 16:00 uur de prijsuitreiking plaats vindt.

Filmvertoning: Closing the loop
De bingo is natuurlijk niet de enige activiteit in Bezoekerscentrum De Hoep. In de filmzaal draait bijvoorbeeld de toepasselijke film 'Closing the loop'. Deze inspirerende documentaire geeft geen duister beeld over het einde van de wereld, maar laat juist zien hoe we de aarde een doorstart kunnen geven. Overstappen naar een circulaire economie is daarbij niet alleen essentieel en urgent, maar ook heel goed mogelijk.

Liever creatief
Wie meer van knutselen houdt, kan aanschuiven bij de knutseltafel om een sok te recyclen tot bijvoorbeeld een knuffelbeest.

Meedoen met een van de activiteiten? Opgeven kan op www.pwn.nl/eropuit.
Zowel voor de huifkar als het sok-recyclen zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar. Is de huifkar vol, dan kunnen geïnteresseerden ook op eigen gelegenheid of in de buurt van De Hoep meedoen met de Zwerfafval Bingo.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57