Afbeelding
Foto gemaakt door omstander

Brandweernieuws met o.a. diverse metingen en opgesloten op het toilet

Algemeen Regio

Het brandweernieuws van maandag 24 tot en met zondag 30 september.

Castricum
Maandagochtend 24 september om 09:40 uur is de brandweer uitgerukt om een meting te verrichten in een woning aan de Prof. Winklerlaan. Deze meting werd verricht, omdat de bewoner de hele dag last had van hoofdpijn en vertelde, dat de dag ervoor de co melder afgegaan was.  De brandweer heeft diverse metingen verricht maar kon geen vreemde waardes meten en heeft geadviseerd om goed te ventileren en een nieuwe melder aan te schaffen.

Woensdagochtend 26 september om 11:16 uur zijn de brandweerlieden opgeroepen, omdat er iemand opgesloten zat op de wc aan de Meester Ludwigstraat. Het slot was defect geraakt en de bewoners hadden zelf al de scharnieren verwijderd, maar kregen de deur nog niet open. De brandweerlieden  hebben vervolgens het slot netjes doorgeslepen, om zo min mogelijk schade te veroorzaken. De persoon was toen snel bevrijd.

Donderdagmiddag 27 september om 14:57 uur ging er een co melder af bij een woning aan de Lindenlaan. De bewoonster had de brandweer gebeld en stond deze buiten op te wachten. De brandweer heeft diverse metingen verricht, maar kon geen vreemde waardes meten en heeft geadviseerd om goed te ventileren en een nieuwe melder aan te schaffen.

Vrijdagavond 28 september om 18:18 uur was er een loze brandmelding bij het Ribw aan de Oude Parklaan.

Zondagochtend 30 september om 02:22 uur zijn de brandweerlieden opgeroepen samen met de ladderwagen van brandweer Heemskerk voor til assistentie aan de Meester Ludwigstraat. Na drie minuten werd de melding weer ingetrokken en was de hulp niet meer nodig.
Diezelfde ochtend om 10:48 uur heeft de brandweer geassisteerd bij het bevrijden van een kat die al een week vast zat in een boom aan de Goudsbergen. Met behulp van een ladder heeft de brandweer de kat uit de boom gehaald en overhandigd aan de dierenambulance.

Limmen
Donderdagochtend 27 september om 03:31 uur heeft de brandweer een brandje geblust in een schuurtje aan de Visweg. De brand was snel onder controle. Over de oorzaak is niets bekend.

Akersloot
Woensdagochtend 26 september om 07:46 uur heeft de brandweer een dier bevrijd, dat te water was geraakt aan de Geesterweg.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 6 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01