Afbeelding
Foto: Evelien Olivier
foto's

Drukte voor de brandweerboot

Algemeen Regio

Het Brandweernieuws van maandag 16 juli t/m zondag 22 juli.

Castricum
Maandagavond 16 juli om 21:35 uur, is de brandweer uitgerukt naar Texel waar een groot stuk natuur in brand stond bij de Cocksdorp. Toen ze bijna bij de veerboot Teso aankwamen kregen ze te horen dat het sein brandmeester was gegeven en konden alle eenheden weer retour.

Woensdagmiddag 18 juli om 15:08 uur, was er een loze brandmelding bij Fase Fier.

Donderdagochtend 19 juli om 10:30 uur, was er een melding bij het RIBW aan de Oude Parklaan, deze was ook loos.

Donderdagochtend 19 juli om 02:44 uur, was er sprake van een brandgerucht aan de Zeeweg. De brandweerlieden hebben de omgeving afgezocht maar hebben niets aangetroffen.

Akersloot
Woensdagavond 18 juli hebben de brandweerlieden geassisteerd met de boot bij een buitenbrand bij het Stierop op het eiland de Woude, samen met de burgerhulpverleners.

Zondagmiddag 22 juli om 12:05 uur, hebben ze de ambulancedienst geholpen om iemand met gezondheidsproblemen met de boot van het water af te halen en over te dragen aan de ambulancedienst.

Iets later, om 12:33 uur, zijn ze met de boot ter plaatse geweest in Alkmaar waar een plezierboot in brand stond op het Luttik Oudorp. Een vrouw en haar twee hondjes waren net op tijd van boord gekomen. De schipper heeft brandwonden opgelopen aan zijn gezicht en borst. Een getuige meldt aan mediapartner NH Nieuws dat hij helemaal onder de vlammen zat en om hulp schreeuwde. Een buurtbewoner heeft de man gelijk onder de douche gezet en hij is later overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer van Alkmaar heeft de brand geblust, samen met de brandweerboot van Akersloot. Deze hebben later nog gedregd naar een klein bootje wat gezonken was tijdens de brand.

Later die middag, om 14:09 uur, zijn ze weer uitgerukt voor een surfplank die op het water dreef zonder iemand er op. Dit was het geval op het Alkmaardermeer bij de Woude. Later bleek dat deze al langere tijd in het water zou drijven. De plank is afgevoerd en de brandweerlieden konden weer retour gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57